FON- Fakultet organizovanog napada

370

Odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka su ovog vikenda savladale ekipu Visoke škole za IKT, rezultatom 2:0 u setovima (25:7, 25:14), u okviru još jednog susreta Farmasi kupa. Pobednička ekipa je imala bolje organizovan napad i postavila tempo koji protivnice nisu mogle do kraja da isprate.

Finalni dan USSB

Servis Stevanovićeve je na samom početku zadavao muke devojkama Visoke škole koje nisu mogle da odgovore. Uz pomoć Balmazovićeve, FON je poveo 2:0. Koristeći nepažnju i neorganizovanost protivnica, nastavile su da vode rezultatom 6:0. Prve poene Visoka škola počinje da osvaja sredinom prvog seta (11:2). Sa najviše postignutih bodova ponovo se u ekipi FON-a istakla Jovanović, koju je tokom cele utakmice pratila i kapiten Balmazović.Slanjem lopte u aut i slabijom komunikacijom su studentkinje Visoke škole doprinele ogromnoj razlici i vođstvu FON-a od 18:5. Nepreciznim blokiranjem su FON-ovke pružile šansu drugoj ekipi (18:6). Do kraja seta je Visoka škola osvojila samo još jedan poen, smečom Savićeve, dok je ekipa FON-a ređala sve do samog kraja 25:7.

Sastavi timova
FON VISOKA ŠKOLA
3 Petrović I. 1 Savić M.
5 Nikolić M. 2 Milić I.
6 Balmazović M. 3 Pijović R.
7 Andžić S. 8 Majstorović N.
8 Stevanović M. 10 Stanković I.
16 Jovanović A. 11 Stevanović T.
17 Marković A. 13 Petković M.
4 Katić B.

 

Sa promenom strane su studentkinje Visoke škole promenile i taktiku. Dobrim servisom i smečom povele su 2:0. Međutim, sreća nije dugo bila na njihovoj strani. FON-ovke su se brzo organizovale i uzvratile istom merom, pa tako i preuzele vođstvo 4:2. Ponovo su se u odbrani najbolje pokazale Balmazović i Jovanović, koje su svojoj ekipi donele još nekoliko poena (7:2). Visoka škola je pojačala blok na kom se najviše istakla Majstorovićeva. Milićeva je jakim i brzim udarcima zbunjivala studentkinje FON-a, upisala nekoliko poena svojoj ekipi, pa se tako stiglo do rezultata 12:6. Asovima, ali i neuspešnim servisima se dalje stiglo do 18:9. Baš kad je ekipa FON-a mislila da im se smeši laka i brza pobeda, aktivirale su se i protivnice. Saradnjom kakvu su imale na kraju su mogle postići bolji rezultat. Ovako su na kraju „odbranile čast“ i ostvarile rezultat 24:14. U ekipi Visoke škole se istakla Milićeva koja se smečevima borila do samog kraja.Poslednji poen je otišao pobedničkoj ekipi servisom u mrežu već dekoncentrisane protivnice i utakmica se završila rezultatom 25:14.

Statistika
FAKULTET ORGANIZACIONIH NAUKA VISOKA ŠKOLA ZA IKT
Poeni iz igre 20 6
Greškeizigre 8 23
As servis 1 1
Servisgreške 4 5
Poeniizbloka / 1
Greškeizbloka 1 1

Odbojkašica pobedničke ekipe Sara Andžić čestitala je protivnicama na dobroj igri. „Zadovoljna sam utakmicom! Došlo nas je tačno sedam, nismo imale zamenu, ali smo ipak dale svoj maksimum i to je rezultiralo pobedom“, rekla je Andžićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDIF-ovke sa igračem manje do trijumfa
Naredni tekstNa krilima Lazarevićeve do polufinala
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Ritmička gimnastika je bila moj sport, a sada tu ljubav prenosim nekim novim klincima. Sa pažnjom pratim i druge sportove, pa je Sportindeks najbolji način da proširim znanje o njima.