FON ekspresno do pobede nad pravnicama

822

Odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka pobedile su Pravni fakultet „UNION“ rezultatom 2:0 (25:9, 25:6) u okviru Prvenstva studentkinja u Beogradu. Devojke iz Jove Ilića su od početka do kraja meča kontorisale dešavanja na terenu i bez većih problema na kraju slavile.

Finalni dan USSB

Prvi set je počeo serijom Fakulteta organizacionih nauka od 5:0. Stevanovićeva je veoma dobro servirala na početku meča, te je pribeležila tri asa. Ipak, seriju je prekinula greška upravo Stevanovićeve, a istom merom joj se revanširala Kodžić (6:1). Usledila je nova greška pravnica, a potom je Kočović sa dva vezana poena donela prednost svom timu od plus osam (9:1). Jokić je poentirala i smanjila, ali je već u sledećim napadima tim Pravnog fakulteta napravio greške te je FON poveo 11:2. Odbojkašice sa Voždovca su se o svemu pitale u prvom setu. Poeni koje su osvojile igračice Pravnog uglavnom su bili plod njihovih grešaka. Servis ih je služio veoma dobro, dok za prijem skoro da nisu imale potrebe, budući da igračice sa UNION-a nisu uspevale da ubace loptu u igru. Tim iz Jove Ilića je u svakom trenutku znao šta da uradi, napadi su bili dobro organizovani i brzo su se završavali, uglavnom poenima u njihovu korist. FON je prvi put poveo sa deset poena polse greške Pravnog fakulteta (13:3), a ta prednost je kasnije samo rasla. Redom su se ređali poeni Đurićeve, Nikolićeve i Stevanovićeve, te je na kraju prvog seta bilo ubedljivih 25:9.

Sastavi timova
FON Pravni fakultet “UNION”
Stevanović  Kodžić
Balmazović Drobnjak
Nikolić Pročanović
Kočović Gnječ
Đurić Radović
Marković Antić
Vučetić Vuletić
Jovanović Jokić
Pavlović
Radović
Masal
Posle kratke pauze, utakmica je nastavljena. Odnos snaga se nije promenio, iako je tim FON-a igrao u nešto drugačijem sastavu u odnosu na prvi set. Radovićeva je otservirala as, a Kočović izblokirala smeč jedne od igračica protivničke ekipe za 2:0. FON potom nije uspeo da ubaci loptu u igru, a u sledećem poenu Pročanović je blokirala Vučetić za jedino izjednačenje u ovom setu (2:2). Drugim delom igre je dominirala Ana Jovanović. Bila je nezaustavljiva u svakom aspektu igre u drugom delu meča. Blokirala je, poenitrala iz smeča, a imala je pri kraju ovog seta i tri vezana as servisa. Posle 2:2, FON-ovke su napravile seriju 9:1 i tako povele 11:3 posle šest minuta igre u ovom delu meča. Na to je Pravni fakultet zatražio tajm-aut. To nije bilo od preterane pomoći, ali su se devojke sa ovog fakulteta ipak malo trgle posle pauze. Pokazale su da iako imaju dosta jačeg protivnika, nisu došle da se predaju, te su se borile za svaki poen. Napravile su mini seriju 2:0 (11:5), ali je FON to brzo anulirao, te dopustio protivnicama još svega jedan poen do kraja seta. Serijom 14:1, igračice Fakulteta organizacionih nauka su uspele da savldaju protivnika i privedu ovaj meč kraju. U drugom setu je bilo 25:6 za konačnih 2:0 i nove bodove.
Statistika
FON Pravni fakultet “UNION”
Poeni iz napada 16 3
Poeni iz bloka 3 1
As servisi 15 1
Servis greške 4 5
Greške iz igre 6 11
Najefikasnija igračica ovog susreta bila je Ana Jovanović sa devet poena.

Igračica FON-a Maja Stevanović je posle utakmica rekla da je zadovoljna novom pobedom svoje ekipe. „Moram da priznam da smo očekivale ovu pobedu koja je bila manje-više rutinska. Zadovoljna sam, imamo sve pobede u ovoj ligi. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu“, istakla je Stevanovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKasalović doneo građevini pobedu nad šampionom!
Naredni tekstŠumari nemoćni protiv ETF-a
Student četvrte godine Fakulteta politickih nauka, smer novinarstvo. Sport shvatam kao nacin zivota, i veliki sam ljubitelj kosarke, dok su mi strani auto sportovi. Zelja mi je da ono sto vidim i cujem na sto uverljiviji i interesantniji nacin predstavim ljudima koji imaju zelju da nesto novo pročitaju.