FON dominantno do pobede

470

Košarkaši Fakulteta organizacionih nauka pobedili su ekipu Fakulteta fizičke hemije rezultatom 75:23 (15:5, 23:2, 13:11, 24:4 ) , u okviru 13. vikenda SUUB lige. Timska igra, koja je dovela i do nekih atraktivnih poteza, kao i odlična publika koja je navijala tokom celog meča dovela je ekipu FON-a do ubedljive pobede.

Finalni dan USSB

 

Odmah na startu igrači FON-a su pokazali ko je kvalitetnija ekipa i napravili su seriju od 13:0. Najzaslužniji za odlično otvaranje utakmice bili su Madić, Vuksanović i Marković. Sa druge strane igrači Fakulteta fizičke hemije nisu uspevali da šutnu na koš, a i kada bi to učinili uglavnom bi promašili. Oni su tek pred kraj četvrtine uspeli da postignu pet poena, a precizni su bili Andrić i Gambiraža, pa je prva četvrtina završena rezultatom 15:5.

 

Nastavak je doneo istu sliku na terenu, igrači FON-a rastrčani i čvrsti u odbrani, dok košarkaši fizičke hemije nikako nisu uspevali da postigu koš. Prednost je samo rasla, a igrači FON-a su čak u nekim trenucima bili i atraktivni. Ognjen Šćekić je najpre zakucao, a potom je izveo i alej up na asistenciju Markovića. Protivnički igrači su tek u poslednjem minutu četvrtine poentirali preko Savina, sa šutom iz igre 1/8 na nivou cele ekipe. Rezultat na kraju četvrtine je iznosio 38:7 za ekipu FON-a.

Posle pauze igrači FON-a su malo spustili gas i počeli su da greše prilikom dodavanja, a procenti šuta su padali. Najviše su grešili Vuksanović, Vujošević i Radosavljević, a mašili su Igrutinović, Andrić i Madić. Na drugoj strani Savin je jedini koji se upisao u strelce i u trećoj četvrtini, a postigao je čak 11 poena uz polovičan procenat šuta iz igre. Pored toga što su ovu četvrtinu igrači iz Ulice Jove Ilića odigrali nešto slabije to nije ugrozilo njihovu veliku prednost i ona je posle 24 minuta iznosila čak 33 poena razlike.

Statistika
                       FON  Fakultet fizičke hemije
Poeni 75 23
Šut za 1p 5/7 1/1
Šut za 2p 20/31 5/15
Šut za 3p 2/13 4/9
Defanzivni skokovi                       9                       8
Ofanzivni skokovi 2 5
Asistencije 1 6
Blokade 4
Izgubljene lopte 5 2
Ukradene lopte 2 8
Poslednja deonica je samo potvrdila nadmoć ekipe FON-a, pa je tako svoje protivnike svela na samo četiri poena, a postigla čak 24. Najraspoloženiji za igru u ovoj četvrtini bili su Vujošević sa sedam poena i dva ofanzivna skoka i Šćekić Ognjen sa četiri poena i dve ukradene lopte. U protivničkoj ekipi po jednom su pogodili Savin, definitivno najraspoloženiji igrač ekipe Fizičke hemije, i Andrić i to van linije 6,75. Na kraju konačan rezultat je iznosio 75:23.
Sastavi timova
                                      FON                    Fakultet fizičke hemije
Igrutinović S. Janković M.
Andrić M. Andrić S.
Vuksanović L. Gambiraži S.
Šćekić L. Mlicenović D.
Vujošević L. Joksimović A.
Radosavljević I. Savin D.
Šćekić O.
Marković N.
Madić N.
Mirković A.
 
 

Igrač kome je sa tribina vikano MVP, Vujošević je izneo svoje utiske posle ubedljive pobede.
” Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, da odmah krenemo jako i napravimo prednost i onda je bilo lako rutinski privesti utakmicu kraju,” istakao je Vujošević

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMala škola futsala Pravnog fakulteta
Naredni tekstJelić i Prelević za preokret i pobedu građevinara
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.