FON dominantno do pobede protiv građevinarki!

573

U poslednjoj utakmici nedeljnog programa SUUB lige, u sportskom centru “Vizura” u Zemunu, sastale su se odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka i Građevinskog fakulteta. Igračice FON-a, kontrolisale su utakmicu od prvog do poslednjeg poena i na kraju zabeležile ubedljivu pobedu. Konačan rezultat bio je 2:0 po setovima 25:1 i 25:10.

Finalni dan USSB

 

 

Utakmica je započela sa dve greške iz igre građevinarki i ekipa sa Voždovca povela je sa 2:0. Tada je na servis za FON došla Stevanović i usledio je prvi as na meču (3:0). Stevanovićeva, koja je bila najefikasnija igračica FON-a u prvom setu, nastavila je sa sigurnim servisima i odservirala još dva asa, uz jedan poen iz igre (6:0). Nakon bloka Andžić i tri greške iz igre građevinarki, ekipa Građevinskog zatražila je ajm aut, ne bi li malo usporile igru i nalet igračica FON-a (9:0). Međutim, i nastavak meča pripao je prošlogodišnjim šampionkama. Stevanovićeva je odservirala još dva asa, a dva poena iz igre zabeležila je i kapitenka FON-a Balmazović (14:0). Usledio je prvi poen građevinarki. Stevanovićeva  je odservirala jako i lopta je završila u autu (14:1). Do kraja seta, odbojkašice FON-a bilel su nezaustavljive. Balmazović je postigla tri poena i jednom odservirala as, a upisale su se još Đurić i Marković (21:1). Nakon dve greške Popović i jedne Ćeranić iz bloka, FON je stigao do set lopte (24:1). Poslednji poen u prvom setu, osvojila je blokom Markovićeva i donela prednost igračicama Fakulteta organizacionih nauka (25:1).


Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Građevinski fakultet
1 J. Stanković 4 M. Šalipur
6 M. Balmazović 5 N. Simović
7 S. Andžić 8 K. Timotijević
8 M. Stevanović 10 N. Marković
9 S. Protić 12 M. Ćeranić
15 T. Kočović 15 K. Popović
16 A. Jovanović
17 J. Marković
22 M. Đurić
24 T. Božović
0 A. Mihailović
18 A. Lešić
Na početku drugog seta, FON je na teren izveo drugu postavu, ali se ispostavilo da ni za njih građevinarke nisu imale rešenje. Prvi put igračice Građevinskog povele su nakon greške iz igre Đurićeve (2:1). Od tog trenutka ponovo su počele da greše i FON je brzo vratio rezultat u svoju korist. Seriju grešaka na obe strane u prvom delu nastavka, prekinuo je as, koji je za FON odservirala Kočović (8:3). Na taj as, nadovezala se Andžić, svojim drugim poenom iz bloka na utakmici (9:3). Građevinarke, koje nisu imale izmene na ovom meču, nastavile su da greše i samo na momente uspevale da odigraju dobro u napadu i poentiraju. Dva poena postigla je Simovićeva, ali je saigračice nisu ispratile i u završnicu se ušlo rezultatom 17:7. Novi as, osmi za FON, postigla je Stankovićeva (18:7). Poslednji poen koji nije bio greška protivnika, odbojkašicama sa Vukovog spomenika, donela je Marković blokom (19:9). Do kraja meča usledila su još tri poena iz igre igračica FON-a, preko Kočović, Jovanović i Marković, a tri puta su građevinarke pogrešile. Poslednju grešku, napravila je Popović i tim poenom utakmica je zavšena. Rezultat drugog seta bio je 25:10 za FON.
Statistika
STATISTIKA FON Građevinski fakultet
Poeni iz igre 14 3
Poeni iz bloka 2 1
As servisi 8 /
Greške iz igre 5 20
Greške iz bloka 1 1
Servis greške 1 4
Nakon pobede, Markovićeva sa FON-a, bila je zadovoljna igrom i pobedom svoje ekipe, ali je pohvalila i protivnice: “Prezadovoljne smo. Nadala sam se da će nam Građevinski pružiti malo veći otpor, ali nažalost nisu. One imaju potencijala i naša je sreća što smo imale dobar servis na početku prvog seta. U nastavku očekujem, da se za početak plasiramo u četvrtfinale, pa ćemo za dalje videti,” izjavila je Markovićeva.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB