FON do pobede na krilima Balmazovićeve

376

U okviru 14. kola SUUB lige, ekipa Fakulteta organizacionih nauka savladala je ekipu Medicinskog fakulteta rezultatom 2:0 u setovima (25:19, 25:22). Tokom celog meča FON je kontrolisao rezultat i uz odličnu igru Balmazovićeve i Markovićeve došao do zaslužene pobede.

Finalni dan USSB

Prvi set je započet slabijom igrom na obe strane. U par uvodnih minuta medicinarke su se bolje snašle i preko Milenkovićke povele sa 3:2. Zatim je usledilo budjenje gošći i vezanih 5 poena koje realizuju igračice Balmazović i Marković. Odbojkašice FON-a nisu pravile mnogo grešaka, što se ne može reći za domaću ekipu koja prvi deo prvog seta nije odigrala na zavidnom nivou. Posle dva vezana poena domaćica, FON beleži seriju od 7 poena. Uz 4 vezane greške medicinarki i poene Đurićeve, prednost gošći je rasla i iznosila je 11 poena razlike – 16:5. Potom kreće mnogo organizovanija igra Medicinskog fakulteta koja, što preko grešaka protivničke ekipe što preko odlične igre Milenkovićeve, polako smanjuje prednost FON-a. Ipak tada se pokazala smirenost gošći koje uz neke veoma loše odluke u napadu domaćica i dva asa Đurićeve osvajaju ovaj set rezultatom 25:19.

FON Medicinski fakultet
Balmazović 6                                       Kovačević 1
Stevanović 8 Mamontov 2
Protić 9 Djordjević 3
Ivanović 12 Vitas 4
Masal 14 Savić 7
Kočović 15 Kecman 8
Marković 17 Mrdaković 9
Đurić 22 Pejin 10
Pavlović 23 Baltić 12
Obradović 14
Manojlović 14
Cvetković 18
Milenković 19

U drugom setu se nastavila odlična igra FON-a sa kraja prvog seta. Markovićeva u redovima Medicinskog fakulteta nije mogla sama protiv skoro cele dobro raspoložene ekipe FON-a. Nakon rezultata 9:4 usledio je pad u igri ekipe FON-a i opet bar na kratko dobra igra domaćica. Par vezanih poena Balmazovićeve, as Đurićeve i dve vezane servis greške nagoveštavale su pobedu FON-a, rezultat je bio 16:10. Ipak medicinarke se nisu dale i borile su se do kraja. Uz neke nerezonske odluke u napadu i lošu igra u odbrani ekipa FON-a dozvolila je potpuni povratak domaćica u meč. Rezultat je bio 22:22 i meč je postao interesantan. Ali as Đurićeve i dve veoma loše odluke u napadu koje su završile greškom tj. autom presudile su meč u korist gošći. Na kraju ovog seta, rezultat je glasio 25:22, čime je ekipa FON-a odnela pobedu.

FON Medicinski fakultet
Poeni iz igre 23 20
Greške 10 14
As 7 2
Servis greške 8 6
Blok 3 1

Nakon meča najbolji pojedinac i odbojkašica FON-a Marija Balmazović, istakla je da je zadovoljna prikazanim. „Zadovoljne smo rezultatom. Ostala nam je još jedna utakmica u grupnoj fazi i nadam se da ćemo i nju završiti onako kako smo i ostale utakmice do sada. Nadam se naravno i četvrtfinalu.“ izjavila je Balmazović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB