FON bolji u taj-brejku

689

Odbojkašice Fakulteta organizacionih nauka savladale su tim Farmaceutskog fakulteta rezultatom 2:1 (25:21, 18:25, 15:3) u okviru četvrtog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu. MVP meča bila je Vukanović sa postignutih 10 poena, a u redovima protivničke ekipe isti skor imala je Sara Kojić.

Finalni dan USSB

Susret je počeo as servisom Stevanovićeve, međutim, nesigurnost u napadu FON-a iskoristile su odbojkašice Farmaceutskog fakulteta i uz precizne servise Sare Kojić povele rezultatom 7:3. FON je realizovao svoje šanse iz kontranapada i servis geškom srednjeg blokera Stamenkovićeve prešao u ključno vođstvo od 16:15. Nikolićeva je u situaciji 1 na 1 zaustavila napad Simićeve, Vukanovićeva je upisala svoj prvi as za 18:15, a Farmaceutski fakultet zatražio je tajm-aut. Usledio je brz napad Gurešićeve nakon idealnog prijema prstima Maksimovićeve, pa su farmaceutkinje došle na -2 (16:18). Ipak, FON se bolje snašao u dugim razmenama koje su obeležile kraj prvog seta, a tačku na ovaj period igre stavila je Vukanovićeva smečom kroz protivnički blok (25:21).

Sastavi timova

Fakultet organizacionih nauka

Farmaceutski fakultet

5 Nikolić M. 14 Lončar M.
12 Ivanović I. (L) 15 Maksić S. (L)
4 Ilić T. (L) 5 Tošović I. (L)
8 Stevanović M. 6 Stamenković I.
13 Radović N. 3 Maksimović T.
22 Đurić M. 8 Žujović D.
21 Vučetić T. 19 Kojić J.
19 Baošić S. 10 Kojić S.
1 Branković A. 16 Gurešić M.
2 Bogićević I. 13 Ratković T.
24 Božović T. 9 Stojković .
10 Tomić M. 4 Simić K.
23 Pavlović K. 12 Veličković J.
26 Vukanović A. 20 Stamenković Lj.
Snažnom dijagonalom iz zone dva, otvorila je Žujovićeva drugu deonicu u kojoj je Farmaceutski fakultet bio bolji u svim segmentima igre. FON je ispao iz napadačkog ritma, pa je nakon bloka Sare Kojić za 9:3, zatražio pauzu. Farmaceutkinje su bolje igrale u odbrani nego u prethodnom setu. Duplirale su broj aseva u odnosu na FON, dok je Stevanovićeva serijom preciznih servisa na kratko poremetila prijem protivnica i smanjila rezultatski zaostatak FON-a na 10:13. Međutim, Farmaceutski fakultet uspeo je da sačuva i uveća stečeno vođstvo – nakon napada i asa između zona 1 i 6 Žujovićeve, bilo je 23:14. Gurešićeva je donela četvrti blok svojoj ekipi u ovom setu, dok je FON ostao na 0. Đurićeva nije dozvolila da protivnice iskoriste prvu set loptu (18:24), ali Sara Kojić je već u narednom napadu odvela utakmicu u taj-brejk (25:18).

Statistika

Fakultet organizacionih nauka

Farmaceutski fakultet

Poeni iz igre 23 22
Greške iz igre 10 15
As servis 8 8
Servis greške 4 6
Poeni iz bloka 6 5
Momentum je u potpunosti bio na stani FON-a u odlučujućem periodu igre. Zaustavljale su napade farmaceutkinja, bolje servirale i bile preciznije na smeču. Pri vođstvu FON-a rezultatom 4:0, Stamenkovićeva je nakon idealnog prijema libera Maksićeve donela prvi poen Farmaceutskom fakultetu (1:4). Za FON su Đurićeva, Vukanovićeva i Nikolićeva uspešno napadale do kraja seta, Vučetićeva je odservirala as, dok su farmaceutkinje preostala dva poena osvojile nakon servis grešaka protivnica. Stamenkovićeva je odservirala u mrežu i postavila rezultat 15:3 u korist Fakulteta organizacionih nauka.

Kapiten Fakulteta organizacionih nauka Mina Nikolić, bila je zadovoljna ostvarenim rezultatom.

„Očekivano jaka utakmica, može se reći derbi ove grupe. Zadovolji smo kako smo igrali, drugim setom nismo definitivno, izgubili smo našim greškama. Igrali smo protiv sebe, ali dokazali smo u trećem setu da smo jači od njih. Svaka čast svakako protivnicima“, rekla je Nikolić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB