FOKE U POLUFINALU

357

U borbi za polufinale Prve univerzitetske odbojkaške lige u ženskoj konkurenciji, snage su odmerile ekipe Ekonomskog fakulteta i Beogradske poslovne škole. Popularne foke slavile su rezultatom 2:0 (25:18, 25:14). Ovom pobedom odbojkašice EKOF-a osigurale su borbu u polufinalu gde će se sastati sa ekipom FSFV-a i time popravile prošlogodišnji plasman kada im je polufinale izmaklo ,,za dlaku“.

Sastavi timova
Beogradska poslovna škola Ekonomski fakultet
3 Grujović A.  1 Đurović J.
6 Eleković K.  2 Lazarević K.
 7 Bićanin J. 3 Silaški K.
8 Čukvas N. 4 Bonić N.
 9 Tomić L.  5 Raičević M.
11 Jovanović M. 8 Ćurčić J.
9 Biočanin J.
 10 Miković A.
 13 Pupovac S.
Finalni dan USSB

Već na startu meča ekonomistkinje su pokazale da su vredne polufinala. Jakim napadima, za koje trvrde da su njihovo ovogodišnje oružje, postigle su seriju od četiri poena. Ipak, predstavnice poslovnih devojaka pokazale su da nisu lake protivnice. U nastavku igre, napadom, blokom, ali i as servisom Tomićeve, BPŠ uspela je da smanji prednost protivnica na dva poena. Nakon asa, Tomićeva pravi servis grešku kojom počinje serija poena Ekonomskog. Zahvaljujući napadima Lazarevićeve, njenim asevima, ali i neiznuđenim grešakama BPŠ, foke su stekle prednost od sedam poena i nisu se tu zaustavile.  Serijom napada Mikovićeve ova razlika povećala se na plus deset poena u korist odbojkašica Ekonomskog (17:7). Poslovne odbojkašice do kraja prvog seta uspele su da smanje prednost rivalki na sedam poena te je prvi set završen rezultatom 25:18 za EKOF.

U nastavku meča oodbojkašice Ekonomskog održale su vrhunsku igru iz prvog seta i osvojile ga još ubedljivijom razlikom od 11 poena prednosti. Ikak, početak drugog seta nije nagovestio ko bi mogao biti pobednik. Odbojkašice Poslovne škole iskoristile su neorganizovanu igru foki na početku drugog dela meča i povele rezultatom 3:0. Ovo vođstvo bilo je kratkog daha, jer su se uloge ekipa zamenile. Umesto ekonomistkinja, greške iz igre počele su da prave poslovne odbojkašice. Prvo izjednačenje u dosadašnjem toku meča zabeleženo je pri rezultatu 7:7, ovo je ujedno bio i najatraktivniji poen na utakmici kada je nakon trojnog bloka poen pripao ekipi BPŠ. Posle izjednačenja ekonomistiknje nastupaju u pravom svetlu. Serijom od šest poena stižu do rezultata 13:7 nakon kojeg su usledele greške iz igre. BPŠ pokašavala je da smanji prednost rivalki, što je predvođena sjajnom igrom Tomićeve i uspela. Prednost EKOF-a smanjena je na tri poena (15:12).  Nakon ovog rezultata poslovne devojke potpune su izgubile ritam u igri i neorganizovanošću, kao i čestim slanjem lopte van terena, poklanjale poene rivalkama. Foke su slavile rezultatom 25:14.

Statistika
BPŠ EKOF
Poeniiznapada 13 22
Poeniizbloka 3 2
As servisi 3 2
Servisgreške 4 3
Greškeizigre 16 9

Da li će odbojkašice Ekonomskog fakulteta uspeti da se plasiraju u finale saznaće se nakon utakmice protiv difovki koje su prošle godine zauzele četvrto mesto.

Najuuspešnija među fokama bila je Aleksandra Miković sa osvojenih sedam poena, a posebno se istakla i  Biočaninova koja je sjajnim prijemima spasila naizgled ,,nemoguće“ lopte. U ekipi BPŠ izdvojila se Tomićeva koja je smečevima postigla deset poena.

Aleksandra Mikovićeva je prezadovoljna plasmanom u polufinale.
Sve devojke pokazale su odličnu igru iako nismo u mogućnosti da ispratimo sve treninge zbog obaveza na fakultetu. Popravili smo igru u odnosu na prošlu godinu, imamo i nove igračice koje su odlične pa očekujem pobedu u polufinalu. Grešili smo u igri, ali ćemo se potruditi da ispravimo te greške u nastavku“, izjavila je Mikovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTMF preko FON-a do F4!
Naredni tekstFON POTVRDIO POLUFINALE
Studentkinja sam treće godine novinarstva i komunikologije na Fpn-u. Veliki sam ljubitelj sporta. Trenirala sam plivanje 10 godina, odbojku tri godine, a išla sam i na gimnastiku. U osnovnoj školi bavila sam se glumom. Najvise volim tv i sportsko novinarstvo.