FMK stigao do važne pobede

67

Odbojkašice Fakulteta za medije i komunikaciju pobedile su sa 2:0, po setovima 25:21 i 25:15, ekipu Vojne akademije u duelu ekipa iz grupe A Druge studentske lige.

Vojna akademija

Fakultet za medije i komunikaciju

1 Vasić 3 Duran (L)
2 Nikolić 5 Andrić
3 Vučković 7 Vukojević
4 Vukadinović 8 Ilić (kapiten)
5 Mladenović 9 Ivanović
6 Jovanović 10 Petrović
7 Rasulić (L) 11 Đurić
8 Matijević (kapiten) 12 Andrić
9 Milovac 15 Popović
12 Kišobranski

 

Vojna akademija

Fakultet za medije i komunikaciju

Poeni iz napada

17

25

Poeni iz bloka

1

As servisi

4

10

Servis greške

3

5

Greške iz igre

12

5

Utakmicu su bolje počele odbojkašice Vojne akademije što im je donosilo i rezultatsku prednost.  Igrali su se dugi poeni sa dobrim odbranama na obe strane. Bolje snalaženje kadetkinja Vojne akademije rezultiralo je njihovim vođstvom od 7:4, a zatim i 13:11. Međutim, devojke sa FMK-a se nisu predavale. Odlični servisi Ivanovićeve potpuno su poremetili prijem Vojene akademije, koja nije uspevala da organizuje dobre napade. Dobre servise svog srednjeg blokera ekipa FMK-a koristi na najbolji način i pravi preokret. Od rezultata 13:11 za Vojnu akademiju, FMK dolazi do vođstva od 18:13. Približile su se u završnici odbojkašice Vojne akademije na 2 poena zaostatka zahvaljujući bloku Mladenovićeve i as servisu Vučkovićeve, ali devojke sa FMK-a nisu dozvolile preokret i poenima iz napada dolaze do prvog seta.

U drugom setu ekipa FMK-a je zaigrala još bolje, dok je u igri Vojne akademije bio primetan pad. Razigrane odbojkašice Fakulteta za medije lako dolaze do prednosti od 6:2 na početku drugog dela utakmice. Međutim sredinom seta budi se ekipa Vojne akademije. Dobrim servisima Vasićeve, koja je na poziciji tehničara zamenila Vučkovićevu, kadetkinje Vojne akademije prilaze na samo poen zaostatka, bilo je 12:11. Ipak, devojke sa FMK-a bile su odlučne u nameri da ne dozvole preokret i zabeleže prvu pobedu u ovoj sezoni. Boljom igrom u polju, dobrim napadima i kroz sredinu i sa krajeva, ali i uz greške protivnica, FMK dobija drugi set ubedljivim rezultatom 25:15.

,,Zadovoljna sam kako smo igrale. S obzirom na dva poraza ovo nam je došlo kao neki podstrek zato što idemo dalje. Svaka čast mojoj ekipi, svima posebno. I srećno nam u daljem takmičenu” poručila je na kraju utakmice Teodora Ilić, kapiten ekipe FMK-a.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstVlajić : “Verujemo u pobedu”
Naredni tekstFON na korak od odbrane titule
Studentkinja novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Ljubitelj je svih sportskih disciplina, ali odbojku smatra najlepšom. Želela bi da jednog dana izveštava sa Olimpijskih igara. Mail: ivana.salapura@sportindeks.rs.Moji tekstovi