Finale rukometnog USSB kupa- Ko će biti novi šampion?

1211

Večeras, 26. decembra u Sportskom centru “Šumice” od 18:30h odigraće se finale Kupa u rukometu koji ogranizuje Univerzitetski sportski savez Beograda.

Finalni dan USSB

Za titulu u kupu bore se Univerzitet Singidunum i Fakultet organizacionih nauka što znači da ćemo dobiti novog šampiona jer je prošle godine titulu osvojio Saobraćajni fakultet.

Prošle sezone, Univerzitet Singidunum u polufinalu pobedio je upravo FON i tako otišao u finale. Ove godine Singi ima novu priliku da stigne do šampionske titule. Do finala rukometaši Singidunuma su stigli posle pobede nad Fakultetom veterinarske medicine rezultatom 23:19. Sigurno je da je ova ekipa spremna za okršaj sa šampionima lige. Kapiten Zoran Basara kaže da njegova ekipa ulazi u meč bez pritiska jer nisu favoriti i da će se fokusirati na odbranu. “Čestitao bih svojoj ekipi i ekipi Fona na ulasku u finale . Ekipa Fona je favorit u ovom meču jer su godinama na okupu i svake godine igraju finala. Mi u finale ulazimo rasterećeno, da damo svoj maksimum da se borimo za svaku loptu. Osvojili smo zlato u Pragu i to nam daje motiv za dalje uspehe. Naša prednost je što četiri igrača igraju zajedno u istom klubu, kao i drugarstvo unutar ekipe koje je do sada donosilo prevagu. Pokušaćemo da odigramo jaku odbranu i da iz te odbrane damo što više lakih golova i da budemo bliže pobedi. Nadam se da će biti prava muška borba, dobra rukometna utakmica i da u fer i koretknoj igri ona ekipa koja bude bolja da pobedi”, izjavio je Basara.

Do finala Fakultet organizacionih nauka je stigao pobedivši branioca titule Saobraćajni fakultet rezultatom 24:19. FONovci su aktuelni šampioni lige i zasigurno ekipa koja može i želi da osvoji i ovu titulu koja im je izmakla prošle sezone. Najbolji strelac polufinalne utakmice Stefan Turudić smatra da je ekipa spremna da se revanšira ekipi Singidunuma. “Pre svega bih čestitao ekipi Singidunuma na plasmanu u finale gde očekujemo pravu mušku borbu i dobar rukomet. Prošle godine nas je upravo Singidunum zaustavio u polufinalu, što ce za nas predstavljati dodatni motiv da ove godine osvojimo kup i da pokažemo da smo sazreli kao ekipa“, kaže Turudić.

Da li će Singidunum iskoristiti drugu šansu za titulu ili će FON osvojiti još jedan pehar u nizu, videćemo večeras u SC Šumice. Dođite da bodrite svoje kolege!

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON sigurniji u završnici od filozofa
Naredni tekstSaobraćajci naneli prvi poraz rudarima
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs