Filozofski je u polufinalu!

110

U četvrtfinalu SUUB lige odbojkašice Filozofskog fakulteta su u neizvesnom meču uspele da savladaju ekipu Pravnog fakulteta sa  2:1 po setovima 26:24, 27:29, 15:7 i time nastave pohod na titulu. U duelu punom grešaka presudila je mirnija i koncentrisanija igra Filozofskog u odlučujućim trenucima meča. Predvodnik pobedničke ekipe bila je Pajovićeva sa 12 poena.

Sastav ekipa

Važnost utakmice je bio razlog za veoma nervoznu igru obe ekipe na samom startu. Pravnice su imale inicijativu i odlučnije napadale protivnika, ali je iz toga proisteklo puno grešaka u igri, a pogotovo pri servisu. Nedostatak koncentracije Pravnica iskoristile su odbojkašice Filozofskog i poenima Miladinovićeve iz igre i  dobrim servisima Pejanoviće stigle do prve značajnije prednosti 14:10.  U nastavku Pravnice su pokazale da poseduju veliki broj kvalitetnih odbojkašica i raznovrsnu igru. Prvo je Jekovićeva pokrenula svoju ekipu poenima iz bloka, da bi joj se pridružile Stanišećeva i Milenkovićeva. Time su Pravnice uvele prvi set u neizvesnu završnicu 23:23. Usledio je sjajan smeč odbojkašice Pravnog Mišljenove, međutim upravo je Mišljenova u odlučujućem momentu odservirala loše i time otvorila šansu Filozofkom koju je znalački iskoristila Miladinovićeva i tako svojoj ekipi donela vođstvo od 1:0.

18425853_1723683414325158_821549646_n

Start drugog seta preslikava situaciju sa početka utakmice, mnogo grešaka, puno nervoze sa jedne i druge stranei kao i vrlo malo lepih poteza. Ipak, da ne bude tako i u nastavku pobrinula se odbojkašica  Pravnog Milenkovićeva koja je sa nekoliko lepih smečeva i jednim asom donela prednost svom timu 11:9. Sa druge strane mreže za sve se pitala Pajovićeva koja je bila nerešiva enigma za primače Pravnog fakulteta. Upravo Pajovićeva je obezbedila rezultatski priključak svojoj ekipe i uvela drugi set u veliku dramu.  Pravni poenima Stanišićeve i Mišljenove dolazi na korak do osvajanja prvog seta 24:22. Međutim odgovorila je nezaustavljiva Pajovićeva sjajnim smečem i nastavila dramu i čak obezbedila svojoj ekipi meč loptu, ali upravo tada us Pravnice pokazale karakter i preokrenule situaciju u svoju korist – Selakovićeva je inteligentim kuvanjem donela Pravnom fakultetu izjednačenje i meč uvela u treći set.

Statistika

Na početku odlučujućeg seta videli smo pravu odbojkašku bitku. Pravnice su preko kapitena Stanišićke i Mršljenove napadale i osvajale poene, ali je im je u jednom trenutku zafalilo  energije i koncentracije tako da su počele previiše da greše za ovaj period igre. Nasuprot tome smirene odbojkašice Filozofskog fakulteta su kada je najbitnije odigrale svoju najbolju igru. Nošene triom Vljahavljak, Petković Miladinović odbojkašice Filozofskog fakulteta osvajaju ključne poene i tako pobeđuju u ovom veoma interesantnom meču i zasluženo prolaze u polufinale SUUB lige.

 

Odbojkašica Filozofskog fakulteta, Milica Šterić bila je ponosna na svoje saigračice.

„Veoma sam zadovoljna kako je moja ekipa odigrala, čestitam devojkama sa Pravnog fakulteta na odličnoj borbi i naravno nadamo se trofeju“, zaključila je Šterićeva.

Fejsbuk komentari