Filozofski bolji od ETF-a

271

Košarkašice Filozofskog fakulteta savladale su koleginice sa Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 18:39 (5:6, 2:12, 4:15, 7:6) u okviru osmog vikenda SUUB lige. U utakmici koju su obeležili promašaji, izgubljene lopte i nerezonska rešenja u napadu, izdvojile su se Bogdanović i Tomić iz redova Filozofskog sa po 10 postignutih poena.

Finalni dan USSB

 

Poeni su se u prvoj četvrtini čekali poput golova u fudbalu. Seriju promašaja prekidala je poenima iz reketa Tomić, iz redova Filozofskog, koja je usput zabeležila nekoliko ofanzivnih skokova u napadu. U taboru ETF-a, jedini pogodak iz igre u ovom kvartalu postigla je Bogdanović sa linije za tri poena. Izuzev pomenutih poena, nije bilo momenata vrednih pomena u ovom delu igre. Ovo je bio jedini period u kojem je odnos snaga bio ujednačen.

U drugoj deonici, filozofkinje su uspele da se odlepe na pristojniju razliku. Bogdanović i Tomić su lakim poenima iskoristile totalnu indisponiranost protivničkog tima koji je do kraja poluvremena postigao svega 2 poena. Izgubljene lopte i brojni promašaji, kod koji je bilo nekoliko “air ball” situacija, olakšali su posao Filozofskom fakultetu, koji je uspeo da se odlepi na dvocifrenu razliku do kraja druge četvrtine.

Sastavi timova
Elektrotehnički fakultet    Filozofski fakultet   
1 K. Marković Z. Krstić
2 V. Bujić M. Tomić
6 A. Bogdanović M. Kojčić
8 J. Đorđić M. Todorov
16 M. Tanasković S. Mijaković
18 I. Cajković A. Bogdanović
M. Gmitrović
Agonija ETF-a nastavljena je i u trećem kvartalu, kada su u napadu Bogdanović i Tomić dobile podršku Krstićeve, koja je znatno doprinela povećanju razlike pogocima sa poludistance. Defanzivni posao je takođe dobro odrađen, jer su igračice ETF-a imale problem da izgrade čiste pozicije za šut, što je imalo velikog uticaja na šutersku produktivnost sa kojom su kuburile od početka meča. Filozofkinje su pred poslednjih 8 minuta igre obezbedile zalihu od +22 (11:33).
Statistika
IME EKIPE    Elektrotehnički fakultet Filozofski fakultet
Poeni 18 39
Šut za 1p 4/6 5/12
Šut za 2p 4/15 17/36
Šut za 3p 2/18 0/2
Of. Skok 3 10
Def. skok 11 21
Asis. 3 6
Blokada 1 0
Iz.lopta 8 6
Uk.lopta 4 7
U poslednjoj četvrtini ekipa Filozofskog fakulteta je odigrala znatno rasterećenije, s obzirom na ubedljivo vođstvo. Ipak ni to nije pomoglo devojkama sa ETF-a, čiji je festival promašaja nastavljen, tako da je ubedljiv poraz bio neizbežan.

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB