Filozofkinje namučile Saobraćajni

95

Ekipa Saobraćajnog fakulteta savladala je odbojkašice Filozofskog rezultatom 2:1(19:25, 25:23, 15:9) u okviru SUUB lige. Pobedničku ekipu predvodile su sjajnom igrom, pre svega na mreži Ugrinićeva i Berbatovićeva sa po 13 poena, dok se kod poraženih istakla Petkovićeva sa sedam poena.

Statistika

Prvi set je otpočet boljom igrom Saobraćajnog, gde se na samom startu pokazalo da će tandem Ugrinić-Berbatović zadati dosta muka protivnicama osvojivši za svoj tim uvodna četiri poena. Protivnice, uhvaćene na pogrešnoj nozi, odmah su zatražile tajm aut posle ove mini serije kako bi konsolidovale redove. Usledio je niz u kojem su igračice Saobraćajnog nakon svakog osvojenog poena pravile servis grešku i time pružile priliku protivnicama da povrate samopouzdanje. Dva smeča zaredom Petkovićeve su samo tome pridodali, nakon kojih je Filozofski preuzeo primat u ovom delu igre. Serija od 4:0 pri rezultatu od 15:13 za Filozofski je bila prelomni deo ovog seta. Ni dva tajm auta koji je Saobraćajni imao nisu im pomogli da preokrenu stvari u svoju korist. Protivnice skoro da i nisu grešile iz igre u ovom setu, a sa druge strane su osvojile mnogo poena na neiznuđene greške odbojkašica Saobraćajnog. Tačku na prvi set stavila je Petkovićeva as poenom.

Početak drugog seta bio je identičan onom u prvom. Ponovo početna dominacija Saobraćajnog i ponovo duo Berbatović-Ugrinić. Međutim, Filozofski je i ovoga puta znao kako da odgovori pa su brzo preokrenule rezultat na  servis Vlahovljakove koja je u tom periodu ostvarila dva servis vinera i jedan as udarac. Pri rezultatu 7:5 za Filozofski Čojbašićeva popularnim kuvanjem vara protivnice i donosi novi poen svojoj ekipi. I taman kad je meč dobio na neizvesnosti Filozofski se ponovo odvaja na plus pet pre svega zahvaljujući servisu Petkovićeve. To kao da je bio signal za buđenje igračicama Saobraćajnog koje su osvojile narednih osam poena na krilima igre Berbatovićeve na mreži i tako stavile sebe u pol poziciju za osvajanje ovog seta. Proigrala je i Đokićeva vezavši tri poena, kapiten Saobraćajnog na ovom meču u odsustvu Obućine. Pri kraju ovog seta, Filološki je servis greškama nekarakterističnim za njihovu ekipu dosta olakšao posao protivnicama koje su prvo blokadom Jankovićeve, a potom i smeč udarcem Berbatovićeve odvele meč u majstoricu.

Odlučujući, treći set doneo je neizvesnost jedino na samom početku. Filozofski je preko Pejnovićeve održavao poen prednosti sve do rezultata 3:2. Saobraćajni je nakon uvodnog dela bio mnogo bolji protivnik . Serija od 9:0 kao da im nije bila dovoljna pa su pre svega požrtvovanost Jankovićeve kod jedne naizgled izgubljene lopte, a zatim i plasirana lopta Čojbašićeve u ugao gde nije bilo protivničkih igračica pridodale značaju ovog perioda igre za Saobraćajni. Pokušavao je Filozofski da se vrati, ali najbolje što su uspele je da smanje zaostatak na minus šest koliko je glasila i konačna razlika ovog seta 15:9.

Sastav ekipa

Nakon meča Đokićeva je sumirala utiske: “Ušle smo previše opušteno u meč što je rezultiralo gubitkom prvog seta. Srećom, uspele smo da se konsolidujemo u nastavku  i privedemo meč kraju u našu korist. Čestitke protivnicama na fer igri” , izjavila je Đokićeva.

Fejsbuk komentari