Filozofkinje lako izašle na kraj sa odbojkašicama Stomatološkog!

486

Nedeljni program mečeva SUUB lige za odbojkašice, u sportskom centru „Vizura“, otvorile su studentkinje Filozofskog fakulteta i Stomatološkog fakulteta. Filozofkinje su trijumfovale sa 2:0 po setovima 25:16 i 25:10, a meč je obeležio veliki broj grešaka igračica Stomatološkog.

Finalni dan USSB

 

Početak utakmice pripao je filozofkinjama, koje su odmah pokazale da idu na pobedu u ovom susretu. Povele su sa 5:0, a dva poena zabeležila je Pejnović. Seriju od pet poena za redom za filozofkinje, prekinula je greška iz bloka koju je napravila Simonovićeva (5:1). Nastavak susreta doneo je po jedan as na obe strane. Za filozofkinje, uspešno je odservirala Simonovićeva, dok je sa druge strane as pogodila Mitrović (7:3).  Usledio je period meča u kojem su obe ekipe imale mnogo grešaka, ali to je prekinuo novi direkatn poen iz servisa. As za filozofkinje odservirala je Radivojevićeva (12:4). Tada su se i jedne i druge probudile i naredna četiri poena su realizovana bez grešaka (14:6). Nakon tajm auta koji je zatražio Stomatološki, ponovo su krenule da se nižu greške na obe strane. U toj seriji grešaka, odbojkašice Filozofskog uspele su da dođu do poena iz igre i jednog asa. As je ponovo odservirala Radivojević, a poen je zabeležila i Đerić (18:9). Do kraja seta i filozofkinje su krenule da greše, a razlika od devet poena nije se smanjivala.  Prvi set pripao je ekipi Filozofskog, rezultatom 25:16.


Sastavi timova
Filolzofski fakultet Stomatološki fakultet
1 A. Vlahovljak 5 A. Mitrović
2 I. Đerić 6 J. Brdar
5 M. Simonović 7 O. Marković
6 N. Pejnović 8 S. Vukanić
7 S. Petković 10 V. Petrović
9 T. Radivojević 11J. Nikolić
11 J. Ković 12 Z. Tubin
17 N. Popović 13 M. Milanović (libero)
8 M. Štarić (libero)
 

Drugo poluvreme otvorila je Simonovićeva, najraspoloženija igračica u redovima Filozofskog, da već u sledećem poenu Brdar izjednačila rezultat (1:1). Veliki broj grešaka iz prvog dela, nastavio se i u nastavku utakmice. Na prvi tajm aut u drugom setu, otišlo se sa rezultatom 8:4 za Filozofski. Posle pauze, Markovićeva je prekinula seriju grešaka odbojkašica Stomatološkog i poentirala za 11:5. Nakon bloka Tumin, usledio je period utakmice bez grešaka obe ekipe. Igračicama Stomatološkog bio je potreban odmor, pa su zatražile tajm aut (16:9). Nakon predaha, usledio je po jedan blok na obe strane (17:10), a do kraja, igračice Filozofskog nisu dopustile više ni jedan poen svojim protivnicima. Utakmica je završena sa tri asa za redom. Ni jedan servis Simonovićeve, igračice Stomatološkog  u tim momentima nisu uspele da vrate i utakmica je završena pobedom filozofkinja. Konačan rezultat drugog seta, bio je 25:10 za ekipu  iz Čika Ljubine ulice.

 

Statistika
STATISTIKA Filozofski fakultet Stomatološki fakultet
Poeni iz igre 18 16
Poeni iz bloka 1 3
As servisi 5 2
Greške iz igre 8 22
Greške iz bloka 2 3
Servis greške / 1
Milica Simonović, iz redova Filozofskog fakulteta, rekla je da su i očekivale da će pobediti u utakmici: „Jako sam zadovoljna igrom i pobedom. To smo i očekivali pre meča“, izjavila je Simonovićeva nakon pobede.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstCvijović presudio oslabljenim politikolozima
Naredni tekstFON dominantno do pobede protiv građevinarki!
Živim u Zemunu. Ceo život pratim sport i zato sam se odlučio da upišem novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Trenirao sam fudbal za golmana ranije, a i sada branim rekreativno. Pratim sve sportove; najviše fudbal i hokej. Navijam za Liverpul, a u hokeju za NHL tim Anaheim Ducks.