Filozofi ostali u trci

371

Ekipa Filozofskog fakulteta savladale je kolege sa Učiteljskog fakulteta rezultatom 62:40 (14:3,15:15,13:13,20:9) u 15. kolu Lige univerziteta u Beogradu. Filozofe su predvodili Trutić sa upisanih 15 poena i Đorđević sa 14. Na supotnoj strani Đukić je razigravao učitelje i upisao 14 poena.

Finalni dan USSB

 

Prve poene na meču upisao je Trutić pogotkom sa poludistance a pratili su ga Nikolić i Milinković za seriju od 6:0. Na suprotnoj strani Đukić je šutom za dva započeo mini seriju učitelja, a pratio ga je Marković  polovičnim učinkom sa linije penala, upisavši treći poen za svoj tim. Usledila je serija Vujatović za filozove, dva i po minuta pre kraja četvrtine, koji je vezao dve trojke i napravio značajnu rezultatsku prednost (12:3). Tačku na kraj prve deonice stavio je Trutić košem u reketu za 14:3.

Spisak igrača
Filozofski fakultet Učiteljsko fakultet
5 Milinković 4 Marković
6 Đorđević 5 Tanasković
7 Trutić 6 Đukić
8 Stojnić 11 Majstorović
10 Vujatović 14 Bradarić
11 Nikolić
Početak druge četvrtine obeležile su razmene trojki na obe strane. Najpre je za filozofe bio precizan Đorđević, a na suprotnoj strani Majstorović (17:6). Usledila je serija učitelja koju su predvodili Marković kroz realizovano polaganje i Đukić sa poludistance (17:10). Vujatović je ukradenom loptom i polaganjem prekinuo niz učitelja za 19:10. Čvrsta odbrana filozofa bila je rezultat čestih faulova koje su sa uspehom realizovali košarkaši Učiteljskog fakulteta Đukić i Tanasković. Na suprotnoj strani organizovanim napadima po jedan pogodak u šutu za dva zabeležili su Milinković i Đorđević pa su košarkaši Učiteljskog fakulteta bili primrani da pozovi tajm-aut pri rezultatu 23:14. U nastavku meča Đorđević je iznudio koš faul i uspešnom realizacijom uvećao prednost filozofa (26:14). Đukić je iz redova učitelja odgovorio mini serijom pogodaka u šutu za dva  (26:18). Vujatović je košem za tri odveo filozove na pauzu rezultatom 29:18.

Izjednačena igra prikazana je i u trećoj četvrtini. Na strani učitelja u prva dva minuta igre  precizni su bili Majstorović i Đukić u šutu za dva, dok su za filozofe Đorđević i Trutić održavali prednost (34:22). Kratak prekid Tanaskovića sa poludistance nije omeo filozofe pa je usledila serija od 8:0 koju su kroz polaganja na obruč realizovali Milinković (4), Trutić (2) i Vujatović (2). U nastavku igre učitelji su iskoristili pad u igri filozofa i realizovali seriju od 9:0. Tanasković je započeo niz od 7:0 pogotkom izvan linije 6,75 uz dva uspešno realizovana šuta za dva. Pratio ga je Đukić koji je polaganjem u poslednjim sekundama uvećao poene svog tima. Na kraju treće četvrtine rezultat je bio 42:31.

Statistika
Statistika: Filozofski fakultet Učiteljski fakultet
 1 poen 2/4 5/7
2 poena 18/31 13/17
3 poena 8/12 3/10
Izgubljene lopte 6 8
Ukradene lopte 12 5
Ofanzivni skokovi 5 4
Defanzivni skokovi 5 11
Asistencije 4 1
U poslednjoj deonici učitelji su ostali bez mašte u napadu, a čvrsta odbrana filozofa omogućila im je svega devet poena u ovoj četvrtini. Serijom od 8:0 Nikolić (5) i Trutić (3) započeli su poslednju deonicu. Bradarić je uspeo da pogoti šut za dva, ali je na suprotnoj strani Milinković odgovorio trojkom, a nadovezao se i Đorđević koji je kroz polaganje upisao bodove(55:33). Naredne poene za učitelje upisao je Majstorović, a potom su košarkaši Filozofskog fakulteta vezali seriju od 7:0. Na suprotnoj strani Marković je u poslednjem minutu pogodio jednu trojku i jedan šut za dva poena pa je meč završen rezultatom 62:40.

Nakon ubedljive pobede igrač Filozofskog fakulteta Dobrica Trudić bio je zadovoljan prikazanom igrom svoje ekipe. „Možda smo imali lakšeg protivnika ali ih nismo potcenili. Ušli smo u utakmicu maksimalno spremni  i to se pokazalo na terenu“, izjavio je Trutić.

 

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSedmi po redu “Kup Rektora”
Naredni tekstEror ,,bez greške” u pobedi ekonomistkinja!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.