Filozofi jači od TMF-a

394

Odbojkaši Filozofskog fakulteta su pobedili ekipu TMF-a rezultatom 2-0, po setovima 25:9, 25:17. Filozofi su od početka meča pokazali mnogo veću želju za pobedom i sasvim zasluženo savladali protivnike.

[tab] [tab_item title=”Igrači”]
Finalni dan USSB

Filozofski fakultet

TMF

1.Glišić Nemanja  1.Sušić Vladimir (libero)
2.Buculjević Mario (kapiten)  2.Vidić Stefan
3.Čeković Petar  5.Stefanoski Gligorije
4.Glišić Matija (libero)  6.Tomić Miloš (kapiten)
5.Čvorović Aleksandar  7.Maksimović Svetolik
6.Ćirić Aleksa  8.Kosanović Lazar
7.Stefanović Petar  10.Tomić Aleksandar
9.Brkić Andrija  13.Marunkić Lazar
12.Pantić Bogdan
13.Tagić Filip
[/tab_item] [tab_item title=”Statistika”]

Filozofski fakultet

TMF

Poeni iz napada

22

14

Poeni iz bloka

2

As servisi

5

1

Servis greške

8

7

Greške iz igre

3

14

[/tab_item] [/tab]

Već na početku meča se videlo da će biti teško parirati raspoloženim Filozofima. Počeli su veoma dobro, pre svega u napadu. Lako su prolazili Buculjević i Brkić sa krajeva, kao i Stefanović kroz sredinu. Na servis Čvorovića uspeli su da dođu do prednosti od 16-6. Mnogo su grešili igrači TMF-a, i u napadu i na servisu, pa je prednost protivnika samo rasla iz poena u poen. Dobrim servisima i „kuvanjem“ Pantića, Filozofski dolazi do vođstva od 13 razlike, 21-8. Set završava korektor Brkić, uspešnim napadom iz zone dva i postavlja konačan rezultat 25-9.

Drugi set počeo je izjednačenom igrom. Proradili su u napadu igrači TMF-a, posebno Marunkić i kapiten Tomić. Sve do rezultata 13-13, igralo se poen za poen. Prvu osetniju razliku prave odbojkaši Filozofskog, dobrim napadom Buculjevića dolaze do 17-13. Libero Glišić je bio veoma dobar u odbrani i na prijemu, pa je Pantić mogao lako da organizuje napade svoje ekipe. U tim trenucima nezaustavljiv je bio u napadu srednji bloker Čvorović. Ekipa Filozofskog je u drugom setu imala samo jednu grešku iz igre, te je sasvim zasluženo osvojila taj period igre sa 25-17 i došla do konačne pobede.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Čvorović sa 6 poena, Brkić, Stefanović i Pantić su postigli po 5, a Buculjević 4 poena. U timu TMF-a Marunkić je postigao 5, a Kosanović i M. Tomić  po 3 poena.

Petar Stefanović, srednji bloker ekipe Filozofskog smatra da ih je do pobede dovela dobra igra u polju, ali i bolja uigranost tima u odnosu na protivnike.
-Pre svega bih čestitao svojoj ekipi na pobedi, kao i protivnicima na fer igri. Ova utakmica je bila veoma važna za nas, jer je odlučivala o našim daljim planovima u grupi. Da smo izgubili, preostala bi nam borba za opstanak, a ovako smo i pored poraza od FSFV-a ostali i dalje u igri za polufinale-dodaje za kraj Stefanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFarmacija šesticom do tri boda
Naredni tekstOdbojkašice Stomatološkog fakulteta lako do pobede
Student sam Fakulteta političkih nauka. Životna želja mi je da se bavim sportskim novinarstvom. Danas je retka mogućnost da se čovek bavi onim što voli, ali se nadam da sam na dobrom putu da u tome uspem. Trenirala sam odbojku devet godina pa odatle moja ljubav prema sportu. Otvorena sam, komunikativna, spremna za saradnju sa ljudima, tako da ako vas nesto zanima slobodno pitajte!Moji tekstovi