Filozifi trijumfom protiv Šumarskog otvorili sezonu

681

Ekipa Filozofskog fakulteta savladala je ekipu Šumarskog fakulteta rezultatom 4:2. Malobrojna publika u SC Rakovica uživala je u atraktivnoj futsal utakmici, sa pregršt lepih akcija. Iako su šumari započeli utakmicu golom u trećem minutu, ekipa Filozofskog fakulteta brzo se vratila u meč i ostvarila pobedu.

Finalni dan USSB

Obe ekipe su igrale agresivno na početku utakmice. Već u prvom minutu filozofi prete šansom  Mijovića, ali dobrom reakcijom golmana su zaustavljeni. Ekipa Šumarskog fakulteta uzvraća akciju u trećem minutu i Rajković postiže prvi pogodak na utakmici. Tenzija u SC Rakovica raste kada je gol u četvrtom minutu za Filozofski fakultet postigao Kovač, te izjednačio rezultat.  Sa obe strane viđena je dinamična i agresivna igra, ali filozofi preuzimaju inicijativu kada je Delić u 11. minutu zatresao mrežu protivničkog tima i doveo filozofe u prednost od 2:1.Šumari su pokusali da se vrate u igru preko Popovića koji je iz auta imao odličnu priliku, ali ga je zaustavio čuvar mreze Filozofskog fakulteta Nenad Krstić. Tri minuta pred kraj prve polovine, kada su se strasti smirile, Gmizić šalje loptu u mrežu ekipe šumarskog fakulteta, pa se prvo poluvreme završilo vođstvom Filozofskog fakulteta 3:1.

Sastavi timova
Filozofski fakultet Šumarski fakultet
Duško Delić Nikola Petrović
Marko Dimitrijević Milan Rajković
Jovan Kovač Svetozar Radojević
Nenad Krstić Uroš Stamenković
Filip Krstić Vladimir Smrečnik
Ivan  Gmizić Dragiša Milić
Nikola Jakimovski Aleksandar Stevanović
Danilo Mijović Nikola Petrović
Uroš Mandić

U nastavku meča, brza igra se nastavila.Ovog puta šumari uigranom akcijom smanjuju prednost protivnika na 3:2 . Sjajna asistencija Milića do Popovića koji postize gol u 23. minutu. Filozofi nisu dopustili da ih ugrozi pogodak protivnika i uzvraćaju ekspresnim pogotkom Gmizića, koji svoju ekipu dovodi na komfornih 4:2. Šumari su izgubili kontrolu nad situacijom kada su u petom minuta dobili dva žuta kartona (Stevanović i Milić). Taktika agresivnije igre ekipu sa Banovog brda nije dovela do novog rezultata, a filozofi su uspeli da hladne glave sačuvaju rezultat i ostvare pobedu.

Kapiten Filozofskog fakulteta Petar Papović zadovoljan je podmlađenom ekipom. “Ovo je neka nova podmlađena ekipa, tako da su utisci sjajni. Novi Momak iz ekipe Gmizić, dao je dva gola, to je sjajno, znači da smo dobar posao sa treninga uradili, da smo doveli dobre momke. Dobili smo tešku utakmicu, posto su oni direktni konkurenti za odlazak dalje. Dobro je što smo prvu utakmicu pobedili, to nam je od moralne važnosti”,  rekao je Papović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUniverzitetski bridž tim Srbije sedmi na turniru u Kini
Naredni tekstUbedljiva pobeda ETF-a nad FASPER-om
Student sam Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu.Trenirala sam karate i bila višegodišnja reprezentativka Srbije. Po završetku takmičarske karijere odlučila sam da ostanem u sportu i postanem PR menadžer velikog sportskog društva.