Filolozi na korak od polufinala

381

Muška odbojkaška ekipa Filološkog fakulteta pobedila je tim Fakulteta veterinarske medicine rezultatom 2:0, po setovima 25:13 i 25:21. Filolozi su tako došli na korak od polufinala jer u tri utakmice imaju tri pobede i prvi su u grupi A Druge studentske lige. S druge strane, Fakultetu veterinarske medicine ovo je prvi poraz, uz dve pobede iz prethodnih kola.

Statistika
Finalni dan USSB

Filološki fakultet

Fakultet veterinarske medicine

Poeni iz napada

25

12

Poeni iz bloka

1

2

As servisi

7

6

Servis greške

5

7

Greške iz igre

9

10

Prvi set su bolje počeli veterinari, pa asevima Terzića i uz greške protivnika dolazi do prednosti (6:1).  Uz dobre servise i blok Kremanovića vođstvo ekipe Veterinarskog fakulteta raste na 8:3. Ipak, tu kao da je sve stalo za veterinare. Filolozi su u potpunosti preuzeli kontrolu nad tokom meča. Smečevi su padali sa svih strana i odbojkaši Fakulteta veterinarske medicine nisu nalazili načina da se odbrane.  Uspela je ekipa Filološkog fakulteta da stabinijom igrom i uz greške rivala dođe do serije od 12:0! Nije bilo teško filolozima da održe prednost i prvi set osvoje rezultatom 25:13.

Drugi deo meča doneo je nešto drugačiju priču. Ekipe su u većim serijama osvajale poene. Prvo su se igrači Filološkog, zahvaljujući dobrim servisima i preciznim napadima, rezultatski odvojili na +7 (13:5). Međutim, ovoga puta nisu mirno uspeli da tu prednost i zadrže. Uspeli su veterinari da uz nešto sigurniji prijem poprave igru i poravnaju rezultat (16:16). Ipak, uz as servise Grujića i poene Brajovića, Filološki osvaja novi niz poena i dolazi do novog vođstva (23:16). Nisu mogli igrači Veterinarskog fakulteta da novom serijom dođu do izjednačenja, jer ubrzo filolozi dolaze do 25. poena.

veterina

Najefikasniji među filolozima je bio Brajović sa 11 osvojenih poena, dok je u ekipi Fakulteta veterinarske medicine najviše poena osvojio Terzić (7).

Nijedna ekipa nije bila u punom sastavu, pa je utakmica bila malo zanimljivija. Ipak, u određenim trenucima smo pokazali da smo uigraniji. Pohvalio bih ekipu Fakulteta veterinarske medicine i nadam se da će doći do polufinala“, poručio je na kraju Nemanja Brajović, kapiten ekipe Filološkog fakulteta.

Sastavi ekipa
Filološki fakultet Fakultet veterinarske medicine
1 Grujić N. 4 Ćirković U.
3 Stošović O. 9 Ilić Ž.
5 Ilić D. 11 Kremanović D.
7 Pavlović N. 14 Đurić S.
9 Nikolić D. 15 Terzić S.
11 Brajović N. Koljibabić A.
13 Žigić M. Đorđević U.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMatematičari upisali prvu pobedu
Naredni tekstPravnom nada za polufinale
Studentkinja novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Ljubitelj je svih sportskih disciplina, ali odbojku smatra najlepšom. Želela bi da jednog dana izveštava sa Olimpijskih igara. Mail: ivana.salapura@sportindeks.rs.Moji tekstovi