Filolozi bolji od ICT-a

374

Odbojkaši Filološkog fakulteta osvojili su nova dva boda savladavši Visoku ICT školu maksimalnim rezultatom 2:0 (25:14, 25:23). Filolozi su ovu utakmicu iskoristili kao trening. Rotirali su pozicije, isprobavali akcije i na kraju ipak rutinski završili posao.

Sastavi timova
Filološki fakultet Visoka ICT
6 Stošović R.  8 Gašić U.
8 Kolarević P.  3 Kalušević B.
 11 Brajović N.  11 Pavlović N.
 9 Nikolić D.  12 Ivanović V.
4 Petrović N. 1 Ranisavljević N.
12 Jović A.  13 Martinović I.
     Ilić D. 14 Samac D.
Finalni dan USSB

ICT je dobro odradio posao u prvoj polovini seta. Držali su priključak od samog starta te su sredinom seta zaostajali samo poen za rivalom (13:12). Na drugoj strani Filolzi su eksperimentisali sa rotacijom. Kada su konačno utvrdili dobitnu kombinaciju, za ICT više nije bilo šanse. Stošović i Kolarević bili su nezaustavljivi u napadu sve do kraja seta. Filološki je serijom od 12:2 ekspresno okončao set.

ict

Gotovo ceo drugi period igre protekao je u rezultatskom egalu ali su svi konci bili u rukama Filološkog fakulteta. Kapiten Brajović je veći deo seta odigrao kao dizač. Nije se loše snašao u toj ulozi, sjajno je pronalazio Kolarevića i Stošovića. Ipak, nesmotrenost u polju i opuštenost u igri koštala ih je dosta poena. Razlika u kvalitetu ipak je presudila. Set je završen rezultatom 25:23.

Statistika
Filološki fakultet Visoka ICT
Poeni iz napada  23 12
Poeni iz bloka  6 1
As servisi  7 5
Servis greške  6 7
Greške iz igre  13 7

Igrači sa brojem 8 na dresu bili su najefikasniji i u jednoj i u drugoj ekipi. Osmica ICT-a Uroš Gašić postigao je osam poena dok je osmica Filološkog Petar Kolarević osvojio 11 poena za svoj tim. Pored Kolarevića u pobedničkoj ekipi se istakao i Ranko Stošović koji je na svom kontu imao 10 poena. Nakon meča Stošović je izneo svoje utiske.

Igrali smo odlično iako nismo došli u najjačem sastavu. Dosta smo rotirali postavu ali je na kraju sve ispalo onako kako smo želeli. Opustili smo se malo u drugom setu, ali smo na kraju ipak uspeli da trijumfujemo maksimalnim rezultatom“, rekao je Stošović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFPN ugasio svetlo Matematičkom
Naredni tekstAs Poljoprivrednog dobio teren sa svojim imenom
Student četvrte godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Trenirala džudo osam godina, a nakon toga i odbojku šest godina. Veliki ljubitelj sporta. Sanja o tome da izveštava sa Olimpijskih igara. Kritike, sugestije i predloge pišite na dadalex134@gmail.com. Moji tekstovi