Filološkom pobeda u derbiju kola

300

Odbojkašice Filološkog fakulteta pobedile su ekipu Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 2:1 (25:19, 20:25, 9:15) u derbiju ovog vikenda USSB lige r Iako je FON dobio prvi set, u vrlo uzbudljivoj utakmici, Filološki je preokretom naneo prvi poraz ekipi FON-a.

FON je značajno organizovanije počeo utakmicu. Nakon 1:1, devojke sa FON-a prave seriju od sedam poena za vođstvo 8:1. Filološkinje su u nastavku koristile greške protivnica, ali je ekipa sa Voždovca ipak kontrolisala rezultat. Pri rezultatu 13:5, nakon duge razmene i odličnih poteza, 7 Krunićeva osvaja poen za Filološki ismanjuje na 13:6. Ipak, nastavile su FON-ovke sa odličnom igrom, uz odlčan servis Stevanovićeve, stižu do 17:11. Tajmaut koji je tražio Filološki prijao je ekipi koja je značajno popravila svoju igru i smanjila vođstvo vožvodačkog tima na 19:14. Na kraju seta, obe ekipe imale su problem sa servisom. Ipak, FON je, poenima Balmazovićeve uspeo da stigne do 25:19 i tako osvoji prvi set.

Sastavi timova
Filološki fakultet Fakultet organizacionih nauka
10 Novokmet 6 Balmazović
8 Lazić 8 Stevanović
13 Marković 17 Marković
7 Krunić 16 Jovanović
4 Janjić 1 Stanković
18 Urošević 9 Protić
9 Jovanović 5 Nikolić
15 Đorđević 15 Petrović
12 Damnjanović 10 Vuletić
5 Miladinović 18 Nešić
5 Đorđević 13 Jovanović
17 Krstić 0 Mihailović

Drugi set bolje je otvorila ekipa FON-a stigavši do 4:1. Ipak, ekipa Filološkog brzo se konsolidovala iz odlične poene Krunićeve stigla do izjednačenja. (4:4) Nakon preuzimanja vođstva od 7:6, filološkinje prave mini seriju od tri poena za 10:6. Nivo igre ekipe FON-a nije bio kao na početku, a tim Filološkog ulazi u odličan ritam i održava prednost. Pri rezultatu 18:15 za filološkinje, FON traži tajmaut. Ipak, ni posle pauze, devojke sa Voždovca nisu uspele značajno da ugroze prednost protivnica uprkos odličnom servisu Balmazovićeve. Sigurnom igrom, Filološki dolazi do 25:20, osvaja drugi set i uvodi meč u odlučujući set.

U treći set sigurnije je ušla ekipa Filološkog fakulteta. Povele su sa 6:1, a ekipa FON-a nije uspevala da povrati koncentraciju iz prvog seta. Uprkos trudu Nikolićeve na bloku, Novokmet i Krunić vodile su ekipu Filološkog ka pobedi. Kako je FON pravio više grešaka nego u prethodnim utakmicama, uz poene Uroševićeve, Filološki rezultatom 15:9 osvaja treći set i odnosi pobedu.

Nakon pobede, kapiten pobedničke ekipe Ivana Novokmet istakla je da je vrlo zadovoljna pobedom jer ekipa još nije skroz uigrana: “Loše smo počele, ovo je prvi put da smo u punom sastavu. Ipak, naša srčanost nas je izvukla i pobedile smo”, reka je Ivana.

Statistika
Filološki fakultet Fakultet organizacionih nauka
Poeni iz igre 27 22
Blok poeni 2 6
As servisi 4 5
Servis greške 5 8
Greške iz igre 14 18

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstKonferencija SportON i Marko Kranjc
Naredni tekstLjiljak + Radović = trijumf
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs