Filološki rutinski do finala!

433

Odbojkašice Filološkog fakulteta savladale su ekipu Kriminalisticko-policijske akademije rezultatom 2:0 (25:10, 25:13) i tako se plasirale u finale Farmasi kupa koji organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda. Filološki je u polufinalnom susretu bio dominantan u svim segmentima igre, a za trofej će se boriti protiv Fakulteta organizacionih nauka.

Finalni dan USSB

 

Susret je otvoren servisom Milovanovićeve, ali je Krunićeva odmah napravila brejk i nagovestila dobru igru Filološkog. Na listi poentera pridružile su joj se Lazićeva i Novokmet, dok je KPA osvajala poene nakon grešaka igračica Filološkog. Pokušale su tajm-autom (3:9) da preseku ritam protivnica međutim, Filološki fakultet je nastavio u napadačkom ritmu. Uroševićeva je bila uspešna pri realizaciji prvog tempa za 12:4, a u nastavku obe ekipe su pokazale veliku borbu. Stub odbrane KPA bila je libero Nenadović, a sa druge strane je Đorđevićeva dodavala precizne kontre i tako olakšala posao Lazićevoj pri organizaciji napada. Kapiten Obrenovićeva je KPA donela 8:18 poenom iz igre, pridružila joj se Tomićeva napadom preko dvojnog bloka Filološkog za 10:22. Filološki je brzo priveo ovaj set kraju – Krunićeva je sa devet metara dodala loptu Lazićevoj koja je organizovala koreju za Uroševićevu (23:10). Nakon toga je Novokmet upisala dva asa i omogućila Filološkom da na promenu strana ode sa 1:0 u setovima (25:10).

Počeo je drugi set asom Lazićeve, a Rankovićeva je bila koncentrisana na mreži i kuvanom loptom donela izjednačenje 1:1. Usledila je servis greška Milovanovićeve, pa je na scenu stupila Krunićeva. KPA nije imala odgovor na njene servise, napravila je seriju od 8:0 (10:1). KPA je pokušavala tajm-autima da konsoliduje svoju ekipu, ali tek nakon što je umesto Krunićeve na servis ušla Milica Veličković, Obrenovićeva je napadom iz zone dva osvojila drugi poen za KPA (2:10). Nije se predavala KPA, napravila je seriju od 7 poena – Tomićeva je snažno napadala, dok je Filološki ušao u seriju grešaka, pa je pri rezultatu 12:9 zatražio kratku pauzu. Nakon predaha, Filološki je vratio energiju sa početka seta i rutinski priveo ovaj polufinalni susret kraju. Janjićeva je odservirala poluas, pa je Uroševićeva napadom kroz sredinu odmah iskoristila kontru (16:10). Tomićeva je uspešno izbegla dvojni blok Filološkog za 11:16, dok je Obrenovićeva snažno smečovala po sredini terena za 12:18. Lazićeva je do kraja susreta precizno servirala – osvojila je dva direktna poena sa servis linije, a Novokmet je bez problema realizovala kontre (23:12). Krunćeva je, nakon preciznog dodavanja Lazićevoj, donela prvu set loptu Filološkom (24:12). Obrenovićeva je izborila blok-aut za 13:24, pa je Filološki ipak realizovao drugu meč loptu i to servis greškom Milovanovićeve (25:13).

Sastavi timova
Filološki fakultet Kriminalističko-policijska akademija
10 Novokmet Ivana 13 Obrenović Teodora
7 Đorđević Emilija (L) 8 Nenadović Jovana (L)
2 Krstić Jana 2 Ranković Marina
4 Lazić Nevena 3 Simić Ksenija
8 Janjić Isidora 15 Tomić Milica
13 Urošević Jana 10 Milovanović Katarina
14 Veličković Milica 14 Radmilović Jelena
16 Jovanović Kristina
17 Krunić Marija
Ivana Novokmet je nakon plasmana u finale rekla da je veoma zadovoljna prikazanom igrom svoje ekipe. „Pošto nam je falilo pola prve postave, jako sam zadovoljna. Primač koji je igrao je druga postava, a srednjak je bila cura koja uopšte nije igrala svoju poziciju, tako da sam jako zadovoljna. Ona je bila nosilac prvog seta sa svojim servisima. Odbrana fenomenalna, fenomenalne kontre, napad vrhunski, veoma malo servis grešaka. Mnogo sam srećna što smo opet u finalu“, istakla je Novokmet.

Statistika
Filološki fakultet Kriminalističko-policijska akademija
Poeni iz igre 22 14
Greške iz igre 5 9
As servis 9 /
Servis greške 4 6
Poeni iz bloka 4 /

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB