Filološki preokretom do pobede

154

Odbojkašice Filološkog fakulteta savladale su ekipu Univerziteta Singidunum rezultatom 2:0 (25:21, 25:14). U vrlo uzbudljivom i neizvesnom meču, ekipa Filološkog bolje se pokazala u ključnim trenucima i pobedom počela sezonu takmičenja.

Sastavi timova
UniverzitetSingidunum Filološkifakultet
Gočmanac T. Novokmet I.
Stajić A. Kremić M.
Stepanović K. Marković A.
Tošić J. Krstić J.
Tomić A. Janjić I.
Radović M. Dragojević S.
Perozanović J. Jovanović K.
Stepić A. Veličković M.
Otašević M.
Finalni dan USSB

Na početku prvog seta Singidunum je poveo serijom od 5:0. Filološkinje su zatim uzvratile seriju i ubrzo izjednačile na 5:5. Ipak, singijevke su nastavile sa dobrom igrom i nisu ispuštale prednost. Servis greške Jovanovićeve omogućile su filološkinjama da se približe na 10:8. Ipak, igračice Singidunuma su održavala ritam igre, što je rezultiralo greškama protivnica (15:10). Posle tajm auta, odbojkašice filološkog su poboljšale svoju igru i pri rezultatu 18:14 vezuju četiri poena za izjednačenje. Novokmetova svojim poenom donosi prednost Filološkom i prvi put dovodi ekipu u vođstvo (19:18). Ovaj potez kao da je omeo odbojkašice Singidunuma te je bio preloman za dalji tok igre. Filološkinje su uspele da igru okrenu u svoju korist i osvoje prvi set rezultatom 25:21.

Drugi set bolje je počela ekipa Singidunuma. Na bloku se dobro pokazala  Perozanovićeva (3:0). Ipak, asom Markovićeve ekipa Filološkog vraća igru sa kraja prvog seta i stiže do vođstva od 5:4. Počele su Singijevke da greše i tako protivnicama omoguće da povećaju rezultatsku razliku. Pokušala je Radovićeva poenima da pokrene ekipu, ali su filološkinje bile sve bolje. Mini serijama od tri poena Filološki je čuvao prednost. Na servisu se odlično pokazala Markovićeva. Pri vođstvu Filološkog od 21:12 ekipa Singidunuma sve je teže uspevala da povrati svoju igru sa početka. Greškama su protivnicama omogućile da dođu do lakih poena. Filološki je tako uspeo da osvoji i drugi set rezultatom 25:14.

Statistika
Filološki fakultet Univerzitet Singidunum
Poeni iz igre 19 10
Poeni iz bloka 2 2
As servis 5 /
Servis greške 7 5
Greške iz igre 12 17

Kapiten Filološkog fakulteta Ivana Novokmet ističe važnost pobede jer je ekipa nova. „Mnogo mi je drago što smo pobedile jer je ovo nova postava, ostale smo samo još jedna devojka i ja iz stare. Mislim da su se devojke uklopile i imam neki dobar osećaj za ovu sezonu“, rekla je Novokmetova.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDruga pobeda vojnika u sezoni
Naredni tekstUniada: medalje za najbolje, Singidunum generalni pobednik turnira
Studentkinja sam novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Bavljenje novinarstvom znači ispunjenje mojih želja. Ne mogu da zamislim dan bez radija i sportskih vesti. Želja mi je da izveštavam sa velikih sportskih takmičenja. Kontakt: urednik@sportindeks.rs