Filološki lako protiv Politehnike

82

Ekipa Filološkog fakulteta trijumfovala je nad timom Beogradske politehnike rezultatom 2:0(25:8, 25:9) u okviru odbojkaške USSB lige za žene. Filološki je predvodila Ćetkovićeva sa osam poena, kao i Novokmetova i Kunićeva sa po sedam poena. Filološki je bio bolji protivnik tokom većeg dela meča i uvežbanim akcijama, koje su se uglavnom gradile preko Lazićeve, uspeo je da slomi otpor suparnica.

Statistika
Statistika:  Filološki fakultet Beogradska politehnika
Poeni iz igre 30 5
Poeni iz bloka 1 /
As servis 4 /
Servis greške 1 4
Greške iz igre 11 11

Prvi set su obeležile raspucane odbojkašice pobedničke ekipe, koje su samo u ovom setu ostvarile šesnaest poena iz igre naspram četiri protivničke ekipe.
Rezultat kod prvog tajm auta glasio je 9:2, nije urodio plodom jer je do sledećeg ta prednost narasla na 16:3 poenima koji su usledili nakon sjajno izgrađenih akcija preko Novokmetove i Ćetkovićeve.. Nakon toga usledila je mini serija Novokmetove i Kunićeve koje su sa po tri poena privele ovaj set kraju.

Drugi set su bolje otvorile odbojkašice Politehnike osvojivši uvodna dva poena. I baš kad se stekao utisak da će se gledati neizvesniji drugi set, ekipa Filološkog je pojačala ritam i serijom 15:3, u kojoj se najviše istakla Damjanovićeva tokom čijeg servisa su Filološkinje došle do 12 poena,to onmeogućila. Do kraja seta razigrala se još više Ćetkovićeva i i donela svojoj ekipi četiri od poslednjih deset poena i postavila konačan rezultat drugog seta 25:9.

Uprkos malom broju grešaka odbojkašica Politehnike, raspoložene igračice Filološkog su uspele da privedu ovaj meč kraju u svoju korist i trijumfuju rezultatom 2:0.

Sastav ekipa
 Filološki fakultet Beogradska politehnika
1 Mitrović 2 Jekić
4 Lazić 3 Vukajlović
7 Kunić 5 Maksimović
10 Novokmet 6 Kanački
11 Ćetković 8 Pejčić
12 Damjanović 10 Maksimović
3 Đorđević (L)

Nakon meča Kunićeva je sumirala prve utiske: “Sjajna atmosfera, protivnice su bile malo slabije i s obzirom da mi nikada ne igramo u istom sastavu fokusirali smo se na uigravanje ekipe i pružanje šanse igračicama koje manje igraju” , izjavila je Kunićeva.

Fejsbuk komentari