Filološki fakultet slavio nakon taj-brejka!

897

Ekipa Filološkog fakulteta odnela je pobedu u meču protiv odbojkašica Farmaceutskog fakulteta rezultatom 2:1 (29:17, 21:25, 15:9), a u okviru petog vikenda lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Urošević sa osvojenih 11 poena, dok je sa druge strane isto toliko postigla Lončar, a pratila ju je Teovanović sa 10.

Finalni dan USSB

Dva asa Lazićeve, a potom i prvi tempo Stamenkovićeve označili su početak ovog susreta (2:1). Filološki je brzo stekao prednost, pa je ekipa Farmaceutskog fakulteta zatražila tajm-aut pri rezultatu 2:7. Odmah je Maksimovićeva realizovala visoku loptu Lončar za 3:7, Teovanovićeva se upisala u listu poentera, dok je Gurešić bila uspešna u svim segmentima igre – blokirala je, odservirala as i dovela Farmaciju na poen zaostatka (8:9). Filološki je pokušao kratkom pauzom da preseče ritam protivnica međutim, Teovanović je izborila blok-aut (9:9), a Novokmet poslala loptu iza devet metara za prvo vođstvo Farmaceutskog fakulteta na utakmici (10:9). Filološki je poenima Šujice, Urošević i Lazić vratio vođstvo (13:12), a nakon pauze Farmaceutskog fakulteta igralo se poen za poen. Teovanović, Lončar i Gurešić nastavile su da donose poene Farmaciji, dok su sa druge strane uspešne bile Urošević, Novokmet i Janjić (19:18). Farmaceutski fakultet je asem Stojkovićeve stekao tri poena prednosti (22:19), ali usledile su greške u napadu i tempo Uroševićeve, pa je Filolški ponovo izjednačio (22:22), a asevima tehničara Lazićeve i poveo 24:22. Rezultatska prednost prelazila je sa jedne na drugu stranu, sve dok Novokmet nije obezbedila petu set loptu Filološkom fakultetu koju je Šujica snažnom dijagonalom realizovala (29:27).


Sastavi timova

Filološki fakultet

Farmaceutski fakultet

10 Novokmet Ivana 7 Ilić Isidora
7 Đorđević Emilija (L1) 1 Voštić Teodora (L)
2 Krstić Jana (L2) 16 Lončar Marija
4 Lazić  Nevena 9 Stojković Dara
3 Marković Anđela 3 Maksimović Teodora
13 Urošević Jana 5 Teovanović Anđelka
8 Janjić Isidora 6 Stamenković Iva
5 Sekulić Vanja 14 Krstić Simona
1 Đošović Anđela 11 Đurović Anastasija
9 Šujica Ivana 13 Bugarić Zorana
14 Veličković Milica 12 Gurešić Mina
17 Damnjanović Ivona
15 Jovanović Kristina
Drugi set bolje je otvorila ekipa Filološkog fakulteta, dok je Farmacija držala rezulatski priključak. Nakon grešaka protivnica, farmaceutkinje su stekle prednost (8:6) koju su čuvale i uvećavale do kraja druge deonice. Filološki je ispao iz napadačkog ritma, a Maksimovićeva je upisala svoj prvi as (10:6). Usledila je serija nepreciznih servisa i grešaka pri napadu obe ekipe koju je okončala Stamenkovićeva za 15:12. Odbojkašice Filološkog fakulteta su pokušale tajm-autom da konsoliduju svoju ekipu, ali Farmacija je rutinski privela ovaj set kraju. Stamenkovićeva je izblokirala napad Sekulićeve, dok je Urošević korejom donela još jedan poen Filološkom fakultetu (18:21). Završnica je u potpunosti pripala ekipi Farmaceutskog fakulteta – Lončar je precizno napadala po paraleli, a prvu set loptu obezbedila je Maksimovićeva (24:20). Nije uspela odmah da je iskoristi, ali nakon njenog idealnog prijema, Stojković je organizovala prvi tempo za Gurešić koja je izjednačila rezultat u setovima (25:21).

Filološki je bolje zaigrao na startu taj-brejka i na promenu strana otišao sa velikom prednošću (8:1). Lončar je još jednom precizno napala, a kapiten Ilićeva upisala dva asa za 4:8. Nakon njene servis greške, ponovo je usledila serija poena Farmacije – protivnice su grešile, Maksimovićeva upisala još jedan as, a Teovanovićeva je izborila blok-aut za 8:10. Ovu seriju prekinula je Damnjanović napadom preko sredine, dok je Gurešićeva donela još jedan poen Farmaciji (9:11). Filološki je privodio set kraju, a Teovanovićeva je poslala loptu iza antene i tako donela pobedu protivnicama (9:15).

Statistika

Filološki fakultet

Farmaceutski fakultet

Poeni iz igre 26 29
Greške iz igre 14 16
Poeni iz bloka 4 3
As servis 8 8
Servis greške 7 11
Kapiten Filološkog fakulteta Ivana Novokmet, iznela je svoje utiske nakon meča.  “Ušle smo sa velikom tenzijom u utakmicu zato što smo znale da nećemo proći dalje ako izgubimo. Zadovoljna sam jer su cure odlično igrale, borile su se i dale su sve od sebe, jako sam srećna“, izjavila je Novokmet.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstŠampioni lako do pobede
Naredni tekstPravni briljantan protiv TMF-a za dva boda
Student sam treće godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segment svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.