Filolološkinje rutinski do finala

319

Odbojkašice Filološkog fakulteta plasirale su se u finale lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda pobedivši ekipu Visoke škole za IKT rezultatom 2:0 (25:9, 25:21). MVP polufinalnog meča bila je Krunić sa 5 osvojenih poena, a pratile su je Damljanović, Lazić i Novokmet sa po četiri.

Prvi set je u potpunosti pripao ekipi Filološkog fakulteta. IKT nije imao rešenje za snažne servise protivnica, a ni za njihove raznovrsne napade. Filološkinje nisu pravile greške iz igre, dobro su se branile, ali i taktičkim napadima bile bolje od obrane protivnika. IKT je pri rezultatu 5:12 zatražio tajm-aut posle kog protivnik nije ništa menjao u svojoj igri već je samo uvećavao prednost. Veliki broj grešaka bio je na strani IKT-a – nepreciznost u napadu, loše dizanje i nesporazumi omogućili su Filološkinjama da brzo osvoje prvi set (25:9).

Sastavi timova
IKT je u drugom setu prikazao bolju defanzivnu igru, Pijović je bila sigurna na prijemu i time omogućila svojim saigračicama da zabeleže nekoliko poena iz zona dva i četiri. Razigrale su se odbojkašice IKT-a, pa su došle i do prvog izjednačenja na utakmici (9:9). Filološkinje su često koristile svoje srednjake u napadu – odbrana IKT-a nije imala rešenje za Novokmet i Damljanović. Usledio je period grešaka filološkinja, momentum je bio na strani protivnica koje su se rezultatski približile ekipi Filološkog fakulteta, upisale nekoliko izjednačenja i povele17:16. Nakon nekoliko grešaka IKT-a, filološkinje su se vratile svojoj igri i rutinski privele utakmicu kraju, osvojivši drugi set rezultatom 25:21.
Statistika
Kapiten Ivana Novokmet bila je veoma zadovoljna plasmanom svoje ekipe u finale. „Utakmica je očekivano dobijena jer znamo da su najjače ekipe FON, KPA i mi. Jako mi je drago što smo ušle u finale, to znači da sigurno imamo medalju i da smo ispravile kiks od prošle godine. Drago mi je što smo došle do finala kad sam ja preuzela ulogu kapitena“, zaključila je Novokmet.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstOslabljeni VIŠER upisao pobedu
Naredni tekstBrzi voz “udario“ ITS: Železničari obezbedili kartu za polufinale
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segmet svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja. Volim da budem okružena pozitivnim ljudima, ljudima koji imaju svoj cilj i sigurno koračaju ka njemu.