Filolološkinje rutinski do finala

458

Odbojkašice Filološkog fakulteta plasirale su se u finale lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda pobedivši ekipu Visoke škole za IKT rezultatom 2:0 (25:9, 25:21). MVP polufinalnog meča bila je Krunić sa 5 osvojenih poena, a pratile su je Damljanović, Lazić i Novokmet sa po četiri.

Finalni dan USSB

Prvi set je u potpunosti pripao ekipi Filološkog fakulteta. IKT nije imao rešenje za snažne servise protivnica, a ni za njihove raznovrsne napade. Filološkinje nisu pravile greške iz igre, dobro su se branile, ali i taktičkim napadima bile bolje od obrane protivnika. IKT je pri rezultatu 5:12 zatražio tajm-aut posle kog protivnik nije ništa menjao u svojoj igri već je samo uvećavao prednost. Veliki broj grešaka bio je na strani IKT-a – nepreciznost u napadu, loše dizanje i nesporazumi omogućili su Filološkinjama da brzo osvoje prvi set (25:9).

Sastavi timova
Filološki fakultet Visoka škola za IKT
10 Novokmet I. 8 Majstorović N.
4 Lazić N. 1 Sremčević T.
1 Damljanović I. 7 Stojanović K.
9 Miladinović S. 11 Stevanović T.
3 Marković A. 4 Mitrović M.
2 Krstić J. Pijović R.
5 Dragičević S. 13 Petrović M.
13 Jovanović K. 2 Milić I.
7 Veličković M. 10 Stanković I.
15 Krunić M.
IKT je u drugom setu prikazao bolju defanzivnu igru, Pijović je bila sigurna na prijemu i time omogućila svojim saigračicama da zabeleže nekoliko poena iz zona dva i četiri. Razigrale su se odbojkašice IKT-a, pa su došle i do prvog izjednačenja na utakmici (9:9). Filološkinje su često koristile svoje srednjake u napadu – odbrana IKT-a nije imala rešenje za Novokmet i Damljanović. Usledio je period grešaka filološkinja, momentum je bio na strani protivnica koje su se rezultatski približile ekipi Filološkog fakulteta, upisale nekoliko izjednačenja i povele17:16. Nakon nekoliko grešaka IKT-a, filološkinje su se vratile svojoj igri i rutinski privele utakmicu kraju, osvojivši drugi set rezultatom 25:21.
Statistika
Filološki fakultet Visoka škola za IKT
Poeni iz igre 19 10
Poeni iz bloka 1 /
As servis 7 5
Greške iz igre 8 19
Servis greške 7 4
Kapiten Ivana Novokmet bila je veoma zadovoljna plasmanom svoje ekipe u finale. „Utakmica je očekivano dobijena jer znamo da su najjače ekipe FON, KPA i mi. Jako mi je drago što smo ušle u finale, to znači da sigurno imamo medalju i da smo ispravile kiks od prošle godine. Drago mi je što smo došle do finala kad sam ja preuzela ulogu kapitena“, zaključila je Novokmet.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB