Festival golova Radulovićeve doveo FON do pobede

340

Rukometašice Fakulteta organizacionih nauka  utakmicu su startovale sa igračicom manje, ali ih to nije sprečilo da nadigraju borbenu ekipu Farmaceutskog fakulteta rezultatom 18:9 (10:3) u okviru SUUB lige. Prikazana je kvalitetna igra tima sa Voždovca, a naročito se istakla Radulovićeva sa postignutih devet pogodaka.

Finalni dan USSB

Interesantna scena neposredno pred početak duela rukometašica Farmaceutskog fakulteta i FON-a. Naime, jednoj od igračica farmacije bio je rođendan na dan održavanja utakmice pa su njene koleginice rešile da joj prirede iznenađenje. Uz tortu i rođendansku pesmu u toku zagrevanja započela je prijatna atmosfera. I sam početak utakmice naglašavao je lep rođendanski poklon, s obzirom da je Farmaceutski fakultet poveo sa 2:0 protiv desetkovane ekipe FON-a. U listu strelaca na samom početku uspele su da se upišu Stanojević i Miletić efektnim golovima s krila. Posle prvih pet minuta utakmice u igru je ušla, kasnije će se ispostaviti, ključna rukometašica Fakulteta organizacionih nauka, Radulovićeva i na taj način upotpunila ekipu. Prikazana je organizovanija igra FON-a, a njihove koleginice sa Farmacije su poslednji pogodak zabeležile u sedmom minutu igre, za taj pogodak bila je zaslužna Milivanovićeva. Rukometašice iz Ulice Jove Ilića ušle su u seriju od 7:0 do kraja prvog dela igre. U tom nizu pogodaka prvi gol je postigla Radulovićeva, preciznim šutom sa sedam metara. Zatim su usledile sigurne odbrane golmana FON-a, dok je Radulovićeva nastavila niz svojih efektnih pogodaka, uz dobar protok lopte tokom igre. U 17. minutu igre Radulović postiže gol u polukontri, pošto su prethodno njene koleginice bile snažne u odbrani svoje mreže. Sledeća dva gola takođe postiže Radulović, u 19. minutu lobom i u 20. minutu zahvaljujući brzom protoku lopte.

Sastavi timova
FON Farmaceutski fakultet
2 Mihajlović I. 1 Božić B.
3 Nikolić N. 2 Kosanović S.
5 Simonović A. 3 Stanojević M.
9 Radulović  N. 5 Ivanović A.
10 Petrović K. 6 Lešić S.
12 Vasiljević U. 7 Trkulja U.
14 Jelača U. 10 Milovanović M.
15 Miletić U.
U drugom delu utakmice igračice Farmaceutskog fakulteta uspele su da pruže snažniji otpor svojim protivnicama. Uz čvrstu odbranu i mnogo organizovaniji napad vezale su dva uzastopna pogotka. Zaslužne su bile Milovanović i Lešić a rezultat je tada bio 10:5. Ali ta serija prekinuta je isključenjem, na dva minuta, njihove koleginice Stanojević. Prilikom izvođenja sedmerca i pogotka Radulovićeve, ekipa FON-a vratila je prednost od šest gola. Ipak, usledili su nerealizovani napadi i česti promašaji sa obe strane, dok monotoniju na terenu nije prekinula igračica iz redova Fakulteta organizacionih nauka Mihajlović preciznim golom u polukontri. Sledeći gol iz sedmerca postigla je njena najrazigranija koleginica, Radulović. Usledila je kratka serija promašaja, koju je okončala igračica farmacije, Lešić postigavši gol za rezultat od 13:7. Brza igra više je odgovarala igračicama FON-a pa su one uz dve ukradene lopte i dobru organizaciju uspele da uvećaju svoju prednost i pobegnu na deset golova razlike, značajna za te golove kao i u prethodnom toku utakmice bila je Radulovićeva, ali su joj se pridružile i koleginice Mihajlović i Nikolić . Studentkinje Farmaceutskog fakulteta su pokušale da nametnu svoju igru i možda poprave rezultat, ali zbog neiskorišćenih šansi sa linije za sedam metara i veoma sigurnih intervencija golmana FON-a one nisu uspele da uvedu meč u neizvesnu završnicu. Naredni gol u redovima pobedničke ekipe postignut je sa krila, a u listu strelaca tom prilikom upisala se Petrovićeva. Poslednji gol na meču postigla je igračica Farmaceutskog fakulteta Lešić, sa pozicije krila za krajnjih 18:9.

Statistika: FON Farmaceutski fakultet
Golovi 18 9
Promašaji 7 8
Odbrane 12 5
Izgubljene lopte 6 8
Sedmerci 4 2
Isključenja 3 2
Žuti kartoni 0 2
Crveni kartoni 0 0
     

Loš početak i sjajnu igru u nastavku utakmice po njenom završetku prokomentarisala je Radulovićeva, najrazigranija rukometašica FON-a. Kratko se osvrnula na nepotpun tim i značaj postignutog uspeha: „Očekivalo se da se nećemo skupiti jer su ostale devojke imale obaveze, što privatne, što fakultetske, ali eto, uspele smo da se uklopimo i dokazale da možemo da igramo u odnosu na prošlo kolo i nadam se da ćemo nastaviti pobednički niz“, istakla je Radulovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstGeografi nemoćni protiv FON-a
Naredni tekstETF ipak bolji u produžecima protiv Pravnog fakulteta
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.