Farmacija serijom 15:0 obezbedila trijumf

672

Košarkašice Farmaceutskog fakulteta slavile su u duelu protiv Mašinskog fakulteta rezultatom 30:24 (5:4, 3:7, 14:8, 9:5). U okviru šestog kola Lige Univerziteta u Beogradu Farmaceutski fakultet obezbedio je ključnom serijom od 15:0 u trećoj i četvrtoj četvrtini drugu pobedu i mesto u polufinalu. Najraspoloženija u ovom susretu bila je Stojićeva sa 17 postignutih poena, dok se u redovima Mašinskog fakulteta istakla Drakulićeva sa 9 (3/9 za tri).

Finalni dan USSB

 

Prvu četvrtinu i generalno prvo poluvreme obeležile su dobre odbrane obe ekipe i dosta promašaja iz igre. Utakmicu je poenima otvorila Farmacija preko Jovanovićeve koja je pogodila na dodavanje Stojićeve. 5:0 bio je rezultat kada je Elez pronašla Stojićevu koja je precizna bila van linije 6,75 metara. “Probudile” su se poenterski i košarkašice Mašinskog fakulteta kada je Vasiljevićeva pronašla put do koša. Rasićeva je posle driblinga položila loptu kroz obruč i rezultatom 5:4 otišlo se na kratku pauzu.

Ponovo nije bilo poena dva minuta nakon starta druge deonice. Poentersku “sušu” prekinula je pogotkom sa distance Drakulićeva. Odgovorila je Stojićeva šutem sa poludistance za izjednačenje, 7:7. Naredna tri minuta nije bilo pogodaka jer su sa jedne strane neprecizne bile Jovičićeva sa penala i Drakulićeva, dok sa druge strane Stojićeva i Stankovićeva nisu uspele da poentiraju. Mini serijom od 4:0 u korist Mašinskog fakuleta se otišlo na poluvreme. Rasićeva je bila precizna iz neposredne blizine koša, dok je uz faul poentirala Vasiljevićeva za 7:11.

Sastav timova
Farmaceutski fakultet Mašinski fakulet
4 Elez J. 3 Kljaić T.
6 Stojić M. 5 Drakulić M.
8 Stanković S. 6 Vasiljević S.
10 Jelovac J. 7 Popović K.
11 Berbatović M. 8 Joković V.
17 Vuanović D. 11 Milić M.
27 Jovanović S. 12 Antić J.
14 Glišić J.
15 Petrović J.
16 Jovičić N.
18 Petković N.
34 Rasić M.

Drakulićeva je pogodila svoju drugu trojku na susretu i time otvorila drugo poluvreme. Prednost je iznosila do tada najvećih plus 7 u korist Mašinskog fakulteta, 7:14. Do rezultata 9:16 igralo se koš za koš gde su po dva puta pogađale sa jedne strane Stojićeva, sa druge Jovičićeva. Pet minuta do kraja treće deonice kreće odlučujuća serija Farmaceutskog fakulteta. Devojke u ljubičastim dresovima postigle su 15 poena bez da su primili ijedan i time preokrenuli tok meča. Jovanovićeva je na dodavanje Stojićeve pogodila sa poludistance i time započela ovu seriju. Stankovićeva, Stojićeva i Elez pogađale su svoje šuteve i time obezbedile poenterski suficit pred kratak predah. Rezultatom 21:19 završena je treća četvrtina u korist Farmaceutskog fakulteta.

 

Dok su košarkašice Mašinskog fakulteta nastavile sa promašajima, Farmacija je svoje pokušaje ubacivala u koš protivnica. Stankovićeva je realizovala oba slobodna bacanja, dok je Elez položila loptu kroz obruč. Nakon tehničke greške Vasiljevićeve i penala Stojićeve prednost je narasla na 26:19. Jelovac je iz kornera pogodila koš ekipe Mašinskog fakulteta, koja je konačno trećom trojkom na meču Drakulićeve prekinula košgeterski “post”. Rezultat je glasio 28:22 za Farmaceutski fakulet. Realizovavši oba pogotka sa linije penala Stojićeva je upisala sedamnaesti poen i rešila pitanje pobednika. Jovičićeva je probala da poenima iz ofanzivnog skoka pokrene svoj tim i eventualno preokrene tok meča. Međutim nije bilo vremena za to i konačan rezultat glasio je 30:24 za Farmaceutski fakultet.

 

Najzapaženija košarkašica na susretu Marina Stojić istakla je značaj tima za ovu pobedu, kao i igru u trećoj deonici njene ekipe. “Čestitala bih ekipi Mašinskog fakulteta na borbenosti. Mislim da je treća četvrtina presudila, ali ne bih uspela bez saigračica koje su mi pomogle. Drago mi je da smo pobedile nakon dva uzastopna poraza. Spremamo se sada za polufinale i nadamo se da ćemo uspeti da pružimo odgovarajući otpor”, izjavila je Stojićeva.

Statistika
Farmaceutski fakultet Mašinski fakultet
Šut za 1 poen 9/15 1/6
Šut za 2 poena 9/26 7/23
Šut za 3 poena 1/9 3/12
Defanzivni skokovi 13 17
Ofanzivni skokovi 5 7
Izgubljene lopte 4 13
Ukradene lopte 7 2
Blokade / 4

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB