Farmacija na krilima navijača do pobede

676

Pobedom od 2:0 (27:25, 25:10) nad timom Filološkog fakulteta, odbojkašice Farmaceutskog fakulteta upisale su novu pobedu u ligi Univerziteta u Beogradu. Nakon neizvesne završnice u prvom setu, drugi deo je protekao u dominaciji farmaceutkinja.

Finalni dan USSB

 

Pretposlednji meč šestog kola bolje su otvorile filološkinje. Smečom Šujice, blokom Novkmet i Urošević, te as servisom Lazićeve, povele su rezultatom 4:0. Isti ritam viđen je i narednih minuta. Uroševićeva je dobra bila na mreži a zatim je odservirala as pa je prednost svog tima povećala na 8:2. Nakon tajm-auta koje su zatražile, farmaceutkinje su zaigrale bolje. Na krilima Turešićeve, one su vrlo brzo smanjile na 10:7. Zatim je odbojkašica farmacije Stamenković poentirala nakon prvog tempa a zatim blokirala i smanjila na svega poen zaostatka-12:11. Od tada pa sve do kraja seta, prednosti timova su bile minimalne. Valja pomenuti da je nakon smeča Janjićeve, ekipa Filološkog fakulteta povela sa 17:14. Pri rezultatu 23:21 u korist protivnica, Teovanovića je odservirala dva asa i u potupnosti vratila farmaciju u set (23:23). Odbojkašica farmacije Ilić, je kod rezultata 25:25 poentirala za prvu set loptu svog tima (26:25). Zatim je Lazićeva, tehničar Filološkog fakulteta napravila grešku, te su farmaceutkinje rezultatom 27:25 osvojile prvi set.

Sastavi timova
Farmaceutski fakultet Filološki fakultet
Maksimović T. Šujica I.
Ilić I. © Sekulić V.
Lončar M. Lazić N.
Stamenković I. Novokmet I. ©
Žujović D. Urošević J.
Stojković D. Veličković M.
Krstić S. Janjić I.
Kojić J. Miladinović S.
Bugarin Z. Jovanović K.
Teovanović A.
Turešić A.
Đurić A.
Libero
Maksić S. Đorđević B.
Veštić T.

Neuporedivo kvalitetnije je ekipa farmacije otvorila drugi set. Poenima svog kapitena, Ilićeve, a zatim i as servisima Žujovićeve, devojke sa Voždovca povele su rezultatom 5:2. Teovanovićeva je nedugo zatim dobro tukla iz zone 4 pa je prednost svog tima povećala na 8:3. Prvo korejom, a onda i realizovanim prvim tempom, najraspoloženija u redovima filologije, Uroševićeva, pokušala je da uhvati rezultatski priključak (9:5). Farmacija je imala druge planove, pa je ova ekipa nakon as servisa Turešićeve povisila na 14:5. Uzdrmane odbojkašice filologije su pokušale tajm-autom da zaustave razigranog rivala, ali u tome nisu uspele. Kojićeva je sa dva uzastopna asa dodatno povećala na 18:6. Kapiten Filološkog fakulteta, Novokmet, u završnici seta, napravila je dve greške te su odbojkašice farmacije povele rezultatom 22:7. Ponovo je Uroševićeva poentirala i tako smanjila zaostatak svog tima na 23:10. Međutim, još dve greške odbojkašica sa Studentskog trga, pojednostavile su posao devojkama sa farmacije koja su rezutlatom 25:10 osvojile drugi set i na kraju trijumfovale.

Statistika
Statistika: Farmaceutski fakultet Filološki fakultet
Poeni iz igre 22 18
Poeni iz bloka 2 5
As 9 5
Servis greške 3 7
Greške iz igre 4 12

Jedna od raspoloženijih na meču bila je Žujovićeva, koja je istakla da su njene saigračice zajedno sa njom pružile gotovo maksimum a onda prokomentarisala i podršku navijača.  „Utakmica je bila teška. Ipak potrduile smo se i pobedile u meču. Vratilo nam se za prošlu nedelju kada nam je u pojedinim momentima falilo sreće. Što se publike tiče, ona nam je pružila dodatnu podrušku koja nam je značila“, dodala je Žujović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEkof ubedljiv protiv Veterine
Naredni tekst„Victoria“ se plasirala u polufinale!
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, ali i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.