Farmacija bolja od FSFV-a!

575

U okviru prvog vikenda basket lige 3×3 u organizaciji USSB-a prvu pobedu zabeležila je ekipa Farmaceutskog fakulteta koja je savladala tim Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja rezultatom 15:13. Najjefikasniji pojedinac na meču bio je Tomić koji je postigao 8 poena (2/3 za dva poena), dok se kod FSFV-a istakao Karanović sa 7 poena.

Sastavi timova
Farmaceutski fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
6 Tomić N. 15 Karanović N.
14 Pavlović D. 16 Badovinac P.
34 Doderović A. 17 Milošević M.
77 Rakić B. 18 Rajković A.
Finalni dan USSB

Utakmicu je poenima otvorila ekipa FSFV-a. Put do koša pronašao je Karanović pogodivši za 0:1. Nakon promašenog šuta za dva, odgovorio je Tomić za 2:1. Pavlović se istakao u odbrani i blokadom sprečio FSFV da dođe do novih poena. Delovalo je da će košarkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja dvojkom Miloševića preko ruke steći sigurnu prednost. Međutim, usledila je serija Farmacije od 7:0 koja je započeta pogotkom Tomića van linije 6,75 metara. Rezultat je iznosio 4:4. Usledili su poeni Doderovića ispod obruča. Tomić je još jednom bio precizan za dva, kao i njegov saigrač Pavlović i rezultat je bio 9:4. Badovinac je prekinuo seriju preciznim hicem za dva na asistenciju Karanovića. Igralo se poen za poen do rezultata 11:6. Tu je usledila mini serija ekipe FSFV-a. Karanović je pogodio za dva iz teške pozicije i iskoristio je nepažnju protivnika da postigne novi poen i smanji na 11:9. Farmaceutski fakultet nije poklekao već su uzvratili šutem za dva i poenima Pavlovića. Priveli su meč kraju pogotkom Tomića. Rezultat je glasio 15:11. Dvojkom Karanovića utakmica je završena 15:13 za ekipu Farmaceutskog fakulteta.

Statistika
Farmaceutski fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Slobodna bacanja 0/0 1/2
Šut za 1 poen 5/11 4/9
Šut za 2 poena 5/9 4/8
Defanzivni skokovi 7 6
Ofanzivni skokovi / 3
Asistencije 3 2
Blokade 2 1
Izgubljene lopte 2 1
Ukradene lopte 1 1

Nikola Tomić, basketaš Farmaceutskog fakulteta, dodao je kratak komentar nakon utakmice. “Išao nas je šut. Gradili smo njihove promašene šuteve i to je presudilo”, izjavio je Tomić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB