Farmaceutski slavio protiv TMF-a za šestu pobedu u sezoni

660

Odbojkašice Farmaceutskog fakulteta upisale su trijumf protiv Tehnološko-metalurškog fakulteta rezultatom 2:0 (25:10, 25:12) u okviru grupe G Lige Univerziteta u Beogradu. Meč odigran u sali „Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja“ obeležila je Kristina Simić sa trinaest osvojenih poena, a njene saigračice Teodora Maksimović i Jelena Veličković upisale su po sedam poena. U ekipi TMF-a Milica Diković zabeležila je tri poena.

Finalni dan USSB

 

Ekipa TMF-a parirala je rivalu u uvodnih deset poena uglavnom diktirajući tempo igre (5:5). Ključna serija Farmaceutskog u prvom setu usledila je posle osvojenog poena Maksimovićeve. Simićeva je preciznim servisima omogućavala svojim saigračicama da dođu do lakih poena, a Veličkovićeva se najviše istakla za veliko vođstvo (13:5). Razlika se nije značajnije menjala sve do rezultata 18:9. Farmaceutkinje su bile raznovrsne u napadu, što je uz seriju grešaka protivničkog tima bilo dovoljno za osvajanje prvog seta (25:10).

Sastavi timova
Farmaceutski fakultet Tehnološko-metalurški fakultet
3 Teodora Maksimović 1 Ana Teodorović (c)
4 Kristina Simić 2 Maša Jovanović
6 Iva Stamenković 3 Ana Vukoičić
9 Dara Stojković 5 Jovana Blagojević
12 Jelena Veličković 6 Kristina Stojanović
14 Marija Lončar (c) 7 Kristina Mitrović
15 Sofija Maksić 9 Anđelka Parezanović
16 Mina Gurešić 15 Teodora Tomić
20 Ljiljana Stamenković 17 Kristina Kopunović
18 Milica Diković
Drugi period igre prikazao je sličan odnos snaga na terenu. Ekipa iz „Vojvode Stepe“ ni najmanje nije kalkulisala i već na početku je zahvaljujući proigravanjima Maksimovićeve povela sa 10:2. As i direktan poen Stojanovićeve nisu bili dovoljni da zaustave dalji rast zaostatka TMF-a (10:4). Disciplinovana igra u odbrani i raspoložena Simićeva doneli su Farmaceutskom fakultetu nedostižnih 23:6. Protivnik je bio rasterećen u finišu utakmice, pa je tako rezultat ublažen za konačnih 25:12.

Statistika
Statistika: Farmaceutski fakultet Tehnološko-metalurški fakultet
Poeni iz igre 21 11
Poeni iz bloka 2 1
As 13 2
Servis greške 4 6
Greške iz igre 4 8
Marija Lončar, kapiten Farmaceutskog fakulteta, istakla je da nema lakih mečeva kao ni opuštanja u igri. „Danas je igrala nešto mlađa postava kako bismo sve bile spremne u nastavku sezone. I pored toga nije bilo opuštanja, ozbiljno smo shvatile ovaj meč. Očekujem da prođemo u narednu fazu lige“, izjavila je Lončar.

 

Nakon ovog meča Farmaceutski fakultet ostao je na drugom mestu grupe G sa šest pobeda i jednim porazom, iza Fakulteta organizacionih nauka i ispred Stomatološkog fakulteta. Tehnološko-metalurški fakultet takođe je zadržao svoju poziciju na tabeli, peto mesto sa skorom 1-7

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPalavestrić je presudila Biološkom fakultetu
Naredni tekst+36 Farmaceutskog!
Završio sam ETŠ "Nikola Tesla". Trenutno sam student druge godine novinarstva na FPN-u. Ceo život pratim sport, naročito fudbal i košarku. Želeo bih da se bavim sportskim novinarstvom i izveštavam sa najvećih takmičenja.