Farmaceutski fakultet pobedom najavio pohod na titulu

649

Odbojkašice Farmaceutskog fakulteta trijumfovale su protiv Arhitektonskog fakulteta rezultatom 2:1 (25:22, 23:25, 15:10), u zatvarajućem susretu trećeg kola Lige Univerziteta u Beogradu. U redovima pobedničke ekipe istakla se primačka dijagonala Kojić-Žujović sa 19 odnosno 11 poena. U timu Arhitektonskog fakulteta najbolja je bila Vujačićeva sa 18 poena.

Finalni dan USSB

 

Utakmicu su bolje otvorile devojke sa Farmaceutskog fakulteta i as servisom Kojićeve, a zatim i blokom srednjaka Stamenkovićeve stigle do početnih 3:0. Kako je odmicao set tako se i postepeno uvećavala njihova prednost, koja je nakon precizne dijagonale Lončarove iz zone 2, glasila 17:11. Nastavile su u istom ritmu u nastavku, Kojićeva je odlično razigravala svoje napadače raznovrsnim akcijama tako da je prvi set prošao u znaku ubedljive igre Farmaceutskog fakulteta – 25:21.

Nastavile su osvajačice prvog seta u istom maniru i u drugom sa jasnom namerom da ostvare maksimalnu pobedu. Žujovićeva je snažnim paralelama iz zona 2 i 4 uspela da dovede svoju ekipu do prednosti od 8:2. Nastavak seta je prošao u znaku istog igrača, kada je pri rezultatu 13:6 Arhitektonski fakultet zatražio tajm-aut, zbog njena četiri uzastopna asa. U tom trenutku delovalo je kao da će devojke iz ulice Vojvode Stepe pripisati sebi laganu pobedu, ali njihove protivnice nisu delile isto mišljenje. Jedan od najlepših poena ove večeri dogodio se pri rezultatu 20:13 u korist Farmaceutskog fakulteta. Nakon duge razmene dobrih napada i još boljih odbrana usledio je blok 1 na 1 Jovanovićeve. To kao da je probudilo odbojkašice Arhitektonskog fakulteta koje su u nastavku zaigrale besprekorno, ne ostavljajući nikakve šanse protivniku. Zahvaljujući takvoj igri pretvorile su rezultat 14:21 u 24:23, pritom nije uspeo da ih poremeti ni tajm-aut farmaceutkinja pri rezultatu 23:22. Konačno poravnjanje u setovima donela je Vujačićeva preciznom dijagonalom- 25:23.

Sastavi timova
Farmaceutski fakultet Arhitektonski fakultet
1 Đurić A. 1 Anagnosti I.
3 Maksimović T. 2 Šaške M.
4 Simić K. 3 Despotović B.
6 Stamenković I. 5 Vujačić A.
8 Žujović D. 6 Stašević J.
10 Kojić J. 8 Anđelić K.
11 Voštić T. 10 Šabanović A.
12 Kosić S. 11 Jovanović S.
13 Rajković T. 15 Stijović A.
14 Lončar M.
15 Maksić S.
16 Gurešić M.
20 Stamenković G.
U odlučujućem, trećem, setu došlo je do promene inicijative. Farmaceutski fakultet je zaigrao mnogo staloženije i mirnije, poučene iskustvom iz prethodnog seta. Kojićeva je ponovo počela da pogađa dijagonale iz zone 4 i tako donela svom timu prednost od 10:6, nakon čega je usledio tajm-aut protivnika. Nije to uspelo ometi najboljeg pojedinca utakmice, jer je posle toga povezala još tri poena. Nisu imale rešenja za raspucalu Kojićevu odbojkašice Arhitektonskog fakulteta, nakon čega je stajalo na semaforu velikih 13:6. Tačku na ovu uzbudljivu utakmicu stavila je, niko drugi nego Kojićeva, ovoga puta paralelom, a krajnji rezultat je bio 15:10.
Statistika
Farmaceutski fakultet Arhitektonski fakultet
Poeni iz igre 38 30
Poeni iz bloka 5 6
As servisi 8 4
Servis greške 3 3
Greške iz igre 14 9
Primač Farmaceutskog fakulteta Kojićeva istakla je današnju timsku pobedu. „Drago mi je zbog ove pobede, pogotovo način na koji smo je osvojili, ušli smo na kraju drugog seta u problem dobrim delom zbog naših grešaka, ali smo odgovorile na pravi način u trećem setu. Podrudićemo se da nastavimo u istom ritmu u nastavku lige“, poručila je Kojićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPravni fakultet slavio nakon preokreta!
Naredni tekstMedicinari lako do bodova
Student prve godine Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Želja da na bilo koji način ostanem u sportu i ljubav prema njemu i novinarstvu dovela me je na ovo mesto. Ljubitelj fudbala, kosarke, odbojke i formule 1.