FARMACEUTKINJE U PRVOJ LIGI

345

Na utakmici Druge univerzitetske lige u ženskoj odbojci, u borbi za mesto u Prvoj ligi, snage su odmerili Farmaceutski fakultet iz grupe C i Učiteljski fakultet iz grupe A. Farmaceutkinje su savladale protivnice rezultatom 2:0, po setovima 25:21 i 25:17. Ovom pobedom apotekarke su izborile plasman u Prvu ligu.

Sastavi timova
Ime ekipe Ime ekipe
Farmacija  Učiteljski
10. D. Koprivica  2. M. Marković
 5. M. Vasić 3. A. Janković
 12. D. Ušljebrka  10. S. Nikolić
 4. J. Stojanović  5. M. Luković
6. I. Stamenković  4. M. Bogdanović
7. E. Mihajlović  7. R. Lalović
3. A. Teovanović  11. I. Vukojević
  1. J. Krstić
 S. Jovanović
9. A. Bojović
Finalni dan USSB

Odbojkašice Učiteljskog fakulteta utakmicu su započele veoma snažno, imale jake napade i odličnu odbranu. Sve do rezultat 10:5 za učiteljice, sreća je bila na njihovoj strani, ali tada farmaceutkinje pokazuju svoju pravu igru postigavši pet uzastopnih poena i izjednačivši tako rezultat na 10:10 kada nastaje prava neizvesnost. Veliki broj izjednačenja nizao sve do rezultata 19:19 tako da nije bilo moguće predvideti ishod prvog seta. Odbojkašice Farmaceutskog fakulteta pokazale su najbolju igru u ključnim momentima te su tako osvojile prvi set rezultatom 25:21.

Početak drugog seta bio je neizvesniji od prvog. Izjednačenja su nastupila na samom startu pa su se rezultati pratili sve do polovine drugog seta (14:14) nakon čega su farmaceutkinje ostvarile dve serije od po pet poena i pobedile rezultatom 25:17.

uciteljski med

Najuspešnija u pobedničkom timu bila je Dragana Ušljebrka koja je preciznim napadima ostvarila čak 13 poena. Osim Dragane, veoma uspešna bila je i Krstićeva koja je napadima, blokovima i as servisima poentirala devet puta.

,,Drago nam je da  mo se vratile u Prvu ligu, verujemo da možemo dobro da pariramo većini ekipa. Prošle godine suočile smo se s velikom smenom generacija, što se odrazilo na naš uspeh. Verujemo da ćemo uz dobro druženje i atmosferu privatno, to preneti i na teren, kao što smo ove godine pokazale’’, izjavila je Dragana Ušljebrka, odbojkašica Farmaceutskog fakulteta.

S druge strane, u timu Učiteljskog, najbolja je bila Jankovićeva koja je ostvarila deset poena.

Nakon utakmice, Jankovićeva izjavila je: ,,Zadovoljna sam igrom ekipe, dale smo sve od sebe, ali su protivnice bile bolje. S obzirom na to da ne treniramo već da jedino igramo na utakmicama jako sam ponosna na rezultat koji smo ostvarile’’.

Statistika
Farmacija Učiteljski
Poeni iz napada 28 20
Poeni iz bloka 4 2
As servisi 5 3
Servis greške 5 5
Greškeiz igre 9 5

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPravnici šampioni po prvi put u istoriji fakulteta
Naredni tekstUČITELJSKI ZAUZEO TREĆE MESTO
Studentkinja sam treće godine novinarstva i komunikologije na Fpn-u. Veliki sam ljubitelj sporta. Trenirala sam plivanje 10 godina, odbojku tri godine, a išla sam i na gimnastiku. U osnovnoj školi bavila sam se glumom. Najvise volim tv i sportsko novinarstvo.