Farmaceuti preokretom do pobede

171

Prvu utakmicu nedeljnog programa studentske rukometne lige odigrali su Farmaceutski i Fakultet političkih nauka. Pobednik ovog duela odlučen je u poslednjim minutima kada Farmaceuti pronalaze lek protiv Političara. Konačni rezultat je bio 25:24 u korist momaka sa Farmacije.

Finalni dan USSB

 FARMAFPN

Utakmicu su bolje počeli rukometaši FPN-a i, uz nekoliko izgubljenih lopti Farmaceuta, stižu do prednosti od 4:2. Međutim, bržim napadima rukometaši Farmaceutskog fakulteta stižu do izjednačenja. Do kraja prvog dela utakmice viđena je ujednačena igra i na poluvreme sa minamalnom prednošću odlaze Političari. Rezultat je bio 12:11 u korist momaka sa FPN-a.

U nastavak su Političari ušli odlučnije, igrali su bolje u napadu, a dobre odbrane golmana Trajkovića omogućile su ima da povećaju svoju prednost, te je sredinom drugog poluvremena prednost Političara porasla na 4 gola, rezultat je bio 20:16. Međutim, i golman Farmaceuta počinje da se budi i nizom dobrih odbrana sprečava rukometaše FPN-a da dodatno povećaju svoju prednost. U napadu je Đorđević bio nezaustavljiv u šutevima sa krilne pozicije, pa se prednost Političara polako topila. Takav razvoj situacije doveo je do nervoze u obe ekipe, ali se Farmaceuti se bolje snalaze. FPNovci u samoj završnici prave veliki broj grešaka i gube kontrolu nad utakmicom. Ukradenom loptom i kontra napadom Farmaceuti stižu do izjednačenja i rezultata 24:24. Političari u žurbi da postignu gol prave grešku i gube loptu i omogućavaju svojim protivnicima da stignu do 25. pogotka i upišu sebi pobedu.

Među članovima pobedničke ekipe istakli su se Božić i Đorđević sa po 8 postignutih golova, dok su najbolji među rukometašima FPN-a bili Vidojević sa 9, i Kostić sa 8 pogodaka.

Na opšti utisak ove sportke priredbe uticalo je nesportsko ponašanje trenera Farmaceutskog fakulteta koji je bio nezadovoljan suđenjem i često prigovarao, te je zbog toga dobio i žuti karton.FARMAFPNstat

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBEZBEDNOST BOLJA OD KPA
Naredni tekstSpremni za Crossfit?
SPORTINDEKS je web magazin koji ima za cilj da promoviše stvari koje nikako ne mogu da nađu zajednički jezik – sport i visoko obrazovanje. Naš cilj je da napravimo portal koji bi omogućio studentima da daju svoje viđenje sporta u našoj zemlji i da, koliko je moguće, podstakne neke promene.