Farmaceuti posustali pred veterinarima

814

Košarkaši Fakulteta za veterinarsku medicinu su nadjačali farmaceute rezultatom 46:30 (11:9, 9:12, 9:5, 17:4), u okviru sedmog kola Košarkaške Univerzitetske Lige u Beogradu. Meč je odigran ovog vikenda  u hali Radivoj Korać. Veterinari su došli spremniji nego prošlog vikenda kada su doživeli poraz od strane Građevinskog fakulteta sa više od 30 poena razlike.

Finalni dan USSB

 

Utakmicu su otvorili farmaceuti koji su imali dva uspešna napada.U njihvim redovima uspešni su bili  Pavlović i Jevtić, precizni u reketu  svojoj ekipi su doneli prve poene(4:0). Priliku protivnicima da zabeleže prve poene dao je Pavlović koji je napravio faul, a zatim je Trifunović pogodio dva slobodna bacanja. Odmah nakon toga veterinari su nastavili da nižu poene, a odbranu kao i jačinu igre povećali su nakon Pavlovićeve trojke za farmaceute(7:6). Do kraja prvog dela Trifunović je bio precizan još tri puta, a odmah iza njega je bio Pešić, koji je pomogao da tim veterine pređe u vođstvo (11:9).

Sastavi timova
 Farmaceutski fakultet  Fakultet za veterinarsku medicinu
Bogojević V.  Railić P.
Pešić S.  Trifunović V.
Tomić N.  Šibalić D.
  Jevtić M.  Vujović N.
Marodi M.  Gojić B.
Rakić B.  Milić V.
Đorđević U.  Tarnaris A.
  Vladić M. Buma S.
  Doderović A.
  Pavlović D.
U naredom delu utakmice nijedna ekipa nije dostigla veću prednost. Svoj doprinos ekipi farmacije da sustignu protivnike, ali i preuzmu vođstvo (16:14), već na početku druge četvrtine dali su Tomić i Doderović. Njih dvojica su ujedno bili i jedni koji su za tu ekipu postizali koševe u ovom delu. U protivničkoj ekipi istakao se Railić trojkom u devetom minutu igre. Kao i Trifunović i Gojić koji su pred kraj prvog poluvremena smanjili razliku i završili četvrtinu rezultatom 21:20 za farmaceute.

Treći period utakmice obilovao je lošim napadima, promašenim koševima i izgubljenim loptama. Košarkaši Farmaceutskog fakulteta apsolutno su izgubili osećaj za igru, teško su zaustavljali protivničke napade, a priliku za šuteve i kontranapade gotovo da nisusticali. Njihovoj lošoj igri svedoči i to što su poeni Tomića (4) i Bogojevića (1), bili jedni koje je ta ekipa uspela da zabeleži za osam minuta. Sa druge strane veterinari su bili malo uspešniji i održavali su življi ritam igre. Presudni u trećoj četvrtini bili su koševi Gojića za tri poena i Tarnarisa za dva poena. Time su igrači veterine završili treći period sa plus tri poena (29:26).

Statistika
Farmaceutski fakultet  Fakultet za veterinarsku medicinu
Poeni 30 46
Šutza 1p 4/6 11/16
Šutza 2p 10/24 13/26
Šutza 3p 2/12 3/12
Defanzivni skokovi 11 7
Ofanzivni skokovi 9 11
Asistencije 2 4
Blokade 5 5
Izgubljene lopte 27 29
Ukradene lopte 5 12
Poslednja četvrtina je ujedno bila i najgora za farmaceute. U prvom minutu Doderović je bio precizan u reketu i doneo im dva poena(29:28). Nakon toga oni  gotovo do samog kraja nisu uspeli da postignu nijedan poen. Ovakvu igru protivnika veterinari su iskoristili i ređali su poen za poenom. Usledile su Trojka Railića (32:28), zatim serija koševa Tarnarisa (9) i Šibalića koji je upisao četiri poena. Tarnaris je zatvorio meč jednim pogođenim  od dva slobodna bacanja i postavio konačan rezultat na 46:30.

Svoje utiske na kraju meča je podelio plej pobedničke ekipe Petar Railić koji je izjavio da se nadaju ovakvim rezultatima u daljem takmičenju. “Sada smo došli u većem broju, nego na prošlu utakmicu. Imamo problem sa igračima i čim se pojavilo više igrača rezultat je bolji, to odmah izgleda bolje na terenu i bude krunisano pobedom”, rekao je Railić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB