Evropske Univerzitetske Igre u Beogradu neće se igrati u 2021.

659

Beograd ipak neće ugostiti Evropske Univerzitetske Igre u 2021. godini po odluci EUSA-e. Prvobitno su u Martu 2021. Igre su odložene sa 2020. na leto 2021. godine usled pandemije virusa COVID-19. Evropska Univerzitetska Sportska Asocijacija je u saradnji sa vladom Republike Srbije, kao i Lokalnim Organizacionim Odborom donela odluku da se Igre ne odigraju ove godine.

Finalni dan USSB

 

Pripadnici EUSA-e smatraju kako je u najboljem interesu da se događaj ovog tipa pomeri za vreme u kojem će pandemija nestati i/ili stvar biti stabilnija. Takođe EUSA je pored zabrinutosti za učesnike iskazala da se Univerzijada održava po tradicionalnoj kulturalnoj i društvenoj atmosferi po čemu su njihovi događaji poznati i da bi trebalo sačekati bolje uslove za tako nešto.

Razgovori oko novog datuma između Lokalnih Odbora i Vlade Srbije su u toku. Datum će se, kako kažu, znati u dogledno vreme. Registrovani timovi su u međuvremenu od EUSA-e dobili uputstva o povraćaju novca.

Lokalni organizatori Igara u Lodju 2022. u Poljskoj i Igara u Debricin- Miškolcu 2024. rade na obezbeđivanju uslova za oba događaja, a konkurs za nadmetanje za Igre 2026. otvoren je do 30. septembra 2021. godine.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB