EUSA održala sastanak u Beogradu

770

Evropska Univerzitetska sportska asocijacija (EUSA) i organizatori narednih Evropskih univerzitetskih igara, 17. i 19. aprila, održali su sastanak o transferu znanja između članova organizacionih odbora Zagreb-Rijeka 2016 i Koimbra 2018 i organizatora EUG Beograda 2020. u srpskoj predstonici, uz prisustvo osoblja EUSA. Otvoren dialog je bio cilj sastanka između organizatora prethodnih događaja i organizatora koji se pripremaju za sledeće takmičenje.

Finalni dan USSB

 

Sastanku je prisustvovalo pet članova organizacionog odbora Zagreb-Rijeka 2016, dva člana iz Koimbre 2018 i skoro 20 članova organizacionog odbora Beograd 2020. iz raznih sektora. Sastanak je započeo pozdravnim obraćanjem generalnog sekretara EUSA Matjaža Pečovnika i direktora EUG2020 Predraga Juškovića, pre nego što je sportski menadžer EUSA Besim Aliti, koji je bio moderator sastanka, dao kratak uvod.

Prvu prezentaciju predstavio je generalni sekretar EUG2016 Marko Zunić koji je obuhvatio opštu koordinaciju, upravljanje projektima i finansije, nakon čega je na istim temama predstavljena prezentacija generalnog sekretara EUG2018 Mariosa Santosa. Nakon tih prezentacija, Filipa Godinho je detaljno prezentovala planove sportskih operacija Koimbre 2018, a potom je Nikola Vinčetić prošao kroz procese koji su uključeni u događajne usluge s igara u Hrvatskoj pre tri godine (Zagreb i Rijeka 2016). Ivana Aničić  iz EUG2016 tada je pokrila sve aspekte uključivanja volontera na igre, pre nego što je njen kolega Dražen Males predstavio strategiju za medije i komunikacije svog organizacionog odbora. Intezivan program je završen prezentacijom Jelene Matešić iz EUG2016 koja je obuhvatila sve aspekte međunardodnih odnosa.

Aliti i Pečovnik su imali završnu reč i ponovili su ulogu EUSA, ne samo kao supervizore, već i kao kolege u pokušaju Beograda da bude domaćin najvećih igara do sada sledeće godine, ističući važnost svih odvojenih komponenti koje su povezane u čitav organizacioni proces.

Jušković je zvanično zatvorio sastanak rečima zahvalnosti svim kolegama i podelio svoja očekivanja. „Želim da se zahvalim gospodinu Pečovniku i kancelariji EUSA koji su omogućili ovaj sastanak o transferu znanja i želeo bih da se zahvalim našim kolegama iz Zagreba, Rijeke i Koimbre za divne prezentacije. Nadam se da je naš tim pokupio vaše iskustvo i naučio nešto iz vaših prezentacija i nadam se da će moje osoblje učestvovati na narednom sastanku nakon predstojećih Evropskih univerzitetskih igara da podele svoja iskustva.“

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstHumanitarni sportski turnir u “4. aprilu”
Naredni tekstMedicina prejaka za FSFV u borbi za bronzu
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.