Euroijada2017: počele borbe za polufinala

218

Među čak 50 fakulteta iz 21 zemlje, na ovogodišnjem izdanju studentskog međunarodnog takmičenja pod nazivom Euroijada, našle su se i naše ekipe, koje za sada beleže odlične rezultate.

Srpski studenti koji se takmiče na ovom turniru predstavljaju kako svoju zemlju, tako i svoje fakultete, a među njima su Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Univerzitet Singidunum, Stomatološki fakultet iz Pančeva, Tehnološko-metalurško fakultet, Fakultet organizacionih nauka, Beogradska poalovna škola, Visoka škola za P.E.P, Rudarsko-geološki fakultet, Pravni fakultet, USS Novi Sad, kao i Geografski fakultet, Fakultet agrikulture iz Novog sada i Tehnički fakultet iz Zrenjanina.

Među košarkaškim ekipama, FTN je već izborio prolaz u polufinale, jer je u četvrtfinalnom duelu savladao kolege sa Singidunuma. Stomatološki fakultet iz Pančeva pridružio im se u polufinalu pobedom nad Univerzitetom iz Pariza, a BPŠ će se takođe sastati sa domaćim ekipom. Još jedan srpski duel gledaćemo u četvrtfinalu, sastaće se TMF i FON. U ženskoj konkurenciji dalji plasman obezbedile su ekipe FTN-a i FON-a, koje su imale maksimalan učinak u grupnoj fazi.

Na odbojkaškom delu turnira, momci sa Visoke škole za P.E.P plasirali su se u polufinale pobedom nad ekipom Esade iz Španije, a u četvrtfinalu nalaze se i Singidunum koji će se sastati sa ekipom Savigny Sur Orge iz Pariza, kao i FON i FTN, koji će u međusobnom okršaju odlučiti novog polufinalistu. Odbojlašice Singidunuma i FON-a odmeriće snage u polufinalu.

Kada je reč o rukometu, Srbiju predstavljaju RGF, FON, Stomatološki, FTN i Tehnički fakultet. U polufinale prošle su ekipe Tehničkog i Stomatološkog fakulteta, i to pobedama nam FON-om, odnosno Sent gallen-om.

Futsaleri Pravnog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka plasirali su se u četvrtfinale, ostvarivši sigurne pobede protiv BPŠ-a i Univerziteta iz Nemačke. U osmini finala nalazi se i USS Novi Sad, koji će se u toku dana sastati sa Univerzitetom Konstanz iz Nemačke.

Tokom dana odigraće  se preostali mečevi nokaut faze u svim sportovima, a rezultate sprskih ekipa moći ćete da pratite na našem sajtu.

Fejsbuk komentari