Euroijada 2017: Ko će osvojtiti Pariz?

458

U petak, 3. novembra počinje sedmi po redu studentski sportski turnir pod nazivom Euroijada koji će biti održan u Parizu, a trajaće do 6. novembra. Učesnici će imati priliku da se oprobaju u 12 disciplina.

Finalni dan USSB

Ovogodišnji manifestacija će okupiti 1200 studenata sa 50 fakulteta iz 21 zemlje, a Srbiju će predsatvljati Fakultet organizacionih nauka, TMF, Univerzitet Singidunum, Fakultet političkih nauka, Saobraćajni fakultet i  Ekonomski fakultet.

Na programu će biti futsal, košarka, plivanje, odbojka, rukomet, tenis, stoni tenis, atletika i čirliding. Takmičari će biti u prilici da odmere svoje znanje i veštine i u šahu, kvizu iz oblasti sporta i nauke, kao i u debati.

Pariz će prvi put ugostiti jedno od najmasovnijih studentskih takmičenja u Evropi. Za učesnike je obezbeđeno razgledanje glavnog grada Francuske, a tokom takmičenja se očekuje dobra zabava i prijateljski duh. Prošlogodišnji turnir održan je u češkoj prestonici Pragu, a generalni pobednik bio je iz Srbije, Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo .

Za najbolje ekipe i pojedince, organizatori su pripremili besplatna mesta za Unisport festival koji se održava od 22. do 25. marta 2018. godine u glavnom gradu Libana Bejrutu.

Rezultate i utiske sportista čitajte na našem sajtu!

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKošarka: rezultati prvog vikenda SUUB lige
Naredni tekstOdbojka: rezultati drugog vikenda USSB lige
Student treće godine Fakulteta politickih nauka, smer novinarstvo. Sport shvatam kao nacin zivota, i veliki sam ljubitelj kosarke, dok su mi strani auto sportovi. Zelja mi je da ono sto vidim i cujem na sto uverljiviji i interesantniji nacin predstavim ljudima koji imaju zelju da nesto novo pročitaju.