ETF-u tri pobede u četiri meča

511

SC Vizura na Novom Beogradu ugostio je ekipe u okviru šestog vikenda 3×3 Dunk shop lige pod pokroviteljstvom Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Na terenu A basketaši Elektrotehničkog fakulteta odigrali su čak četiri duela, savladali su Beogradsku politehniku, Farmaceutski fakultet i Računarski fakultet i zabeležili poraz od Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Finalni dan USSB

 

Igrači ETF-a savladali su Beogradsku politehniku u prvom meču rezultatom 15:9. Nakon uvodnih 1:1 elektrotehničari su brzo vezali četiri poena za osetniju prednost (5:1). Pajović i Pavlović postigli su naredne poene za BPT dok su na drugoj strani razliku uvećavali Milić i Jovanović pogocima za jedan i sa linije slobodnih bacanja (10:3). ETF je rešio pitanje pobednika sa nova četiri vezana poena, da bi se protivnik opustio i najviše zahvaljujući Pavloviću koji je pogodio dve od tri dvojke približio. Marinković je u međuvremenu realizovao zicer za konačnih 15:9. Najefikasniji igrači zabeležili su po šest poena, kod ETF-a Milić, a kod BPT-a Pavlović.

Sastavi timova
Beogradska politehnika Elektrotehnički fakultet
0 O.Pavlović 6p 5 G.Čutura 2p
3 V.Pajović 1p 8 M.Marinković 3p
23 N.Šijan 2p 11 A.Milić 6p
24 B.Jovanović 4p

FSFV je bio uspešniji od ETF-a, slavili su rezultatom 13:7. Prva četiri poena za ETF dao je Jovanović uključujući i jedno atraktivno zakucavanje. Za to vreme u protivničkom sastavu raspoloženi su bili Rajković i Karanović za vođstvo od 5:4. Usledila je rola Miloševića, dva puta je bio precizan van linije 6.75 i jednom ispod koša (10:4). Isti igrač je na dvojku Milića odgovorio pogotkom uz faul i tako definitivno rešio pitanje pobednika. Čutura i Rajković razmenili su po koš na samom kraju (13:7). Milošević je bio najbolji pojedinac sa sedam poena za FSFV, dok je kod ETF-a četiri dao Jovanović.

Sastavi timova
Elektrotehnički fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
5 G.Čutura 1p 3 A.Rajković 3p
6 Ristić 7 P.Badovinac
11 A.Milić 2p 11 N.Karanović 3p
24 B.Jovanović 4p 13 M.Milošević 7p

ETF je upisao drugu pobedu u duelu protiv Farmaceutskog fakulteta (18:11). Marinković i Jovanović otvorili su meč i brzo doneli prednost od plus tri ETF-u (4:1). Istom merom uzvratili su basketaši popularne „Farme“ i zahvaljujući Tomiću došli do poravnanja (5:5). Ristić i Jovanović vratili su tri razlike u korist elektrotehničara. Razlika se održavala do rezultata 14:11 kada su farmaceuti upali u seriju promašaja, a protivnik je preko Jovanovića došao do ubedljive pobede. Upravo su on i rival Tomić bili najefikasniji sa po osam poena.

Sastavi timova
Farmaceutski fakultet Elektrotehnički fakultet
6 N.Tomić 8p 5 G.Čutura 2p
14 D.Pavlović 2p 6 Ristić 5p
34 A.Doderović 1p 8 M.Marinković 3p
77 B.Rakić 24 B.Jovanović 8p

Poslednji u seriji od četiri duela ETF je odigrao protiv Računarskog fakulteta i pobedio rezultatom 21:18. Delovalo je da će elektrotehničari ubeležiti lak trijumf pošto su vrlo brzo poveli sa 3:0, međutim Simić je serijom preciznih hitaca vratio svoj tim u igru (6:6). Ristić i Marinković doneli su najvećih plus pet, ali Simić je sa dve dvojke smanjio zaostatak na jedan (11:10). Razlika se održavala do rezultata 15:14 kada je ETF napravio ključnu seriju za prednost od 19:14. Pored Simića probudio se i Mitić, ali bilo je kasno jer je pre isteka vremena duel zakljućio Čutura (21:18). Simić je bio najbolji igrač meča sa čak 13 poena, dok se u pobedničkom sastavu istakao Ristić sa osam.

Sastavi timova
Elektrotehnički fakultet Računarski fakultet
5 G.Čutura 3p 9 S.Janićijević
6 Ristić 8p 11 S.Simić 13p
8 M.Marinković 4p 14 M.Mitić 4p
24 A.Milić 6p 15 S.Marić 1p

Basketaš ETF-a Marinković izrazio je zadovoljstvo jer ima priliku da igra u ovom takmičenju i izneo očekivanja i ambicije svoje ekipe: „Danas su bili odlični basketi, protivnici su bili fer i korektni i pružali su vrlo dobre partije. Drago nam je što učestvujemo u ovoj ligi. Nadamo se prolazu ui plej-of fazu i imamo najviše ciljeve“ , istakao je Marinković.

 

Farmaceutski fakultet lako je izašao na kraj sa Beogradskom politehnikom savladavši ih rezultatom 21:10. Razlika u kvalitetu dva tima videla se već posle nešto manje od tri minuta igre pošto su Tomić i Pavlović sami doneli šest poena prednosti za farmaciju (8:2). Pavlović je na kratko prekinuo njihov nalet da bi ista dva igrača dodala još četiri poena (12:3). Upravo je Pavlović vezao tri dvojke i donekle vratio svoju ekipu u meč, međutim do kraja duel na terenu je postojao samo jedan tim (14:9). Udarni dvojac Farmaceutskog pogađao je sa svih pozicija da bi Doderović potvrdio trijumf pre isteka vremena (21:10). Tomić i Pavlović postigli su 11 odnosno devet poena u pobedničkom timu, dok je na drugoj strani Pavlović dao osam.

Sastavi timova
Beogradska politehnika Farmaceutski fakultet
1 V.Pajović 6 N.Tomić 11p
4 P.Pavlović 8p 14 D.Pavlović 9p
10 N.Šijan 2p 34 A.Doderović 1p
77 B.Rakić

Basketaši Beogradske politehnike igrali su i naredni duel, ovog puta bolji od njih bio je FON (21:9). Prve poene na susretu postigao je sa distance igrač BPT-a Pavlović, ali već posle jednog minuta bilo je 6:2 za FON zahvaljujući Vuksanoviću koji je pogodio tri dvojke. Pokušao je Pajović da održi priključak, međutim Vuksanović je bio nezadrživ sa još tri dalekometna šuta (12:6). Vezao je još četiri poena da bi ga na kratko prekinuli Šijan i Pavlović (16:9). Kao i tokom celog meča Božičković i Šćekić odigrali su napade za svog saigrača Vuksanovića koji je postigao sve poene svog tima i postavio konačnih 21:9. Kod BPT-a Pavlović i Pajović dali su po četiri poena.


Sastavi timova
Beogradska politehnika Fakultet organizacionih nauka
1 V.Pajović 1p 5 Božičković
4 P.Pavlović 4p 8 Vuksanović 21p
10 N.Šijan 4p 13 Šćekić

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB