ETF servisom do pobede

480

Ekipa Elektrotehničkog fakulteta pobedila je Građevinski fakultet ubedljivim rezultatom 2:0 (25:11, 25:7) u okviru 11. vikenda odbojkaške lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu.Segment u kom je ekipa ETF-a posebno nadigrala protivnice jesu poeni iz igre (23:4).

Finalni dan USSB

ETF-u je sve išlo od ruke već na startu meča: beležili su uspešne napade, blokirali su, taktički osvajali poene, pa je brzo bilo 11:1 nakon čega je Građevinski zatražio prvi tajm-aut. Nesigurne su bile odojkašice Građevinskog fakulteta, nikako nisu mogle da organizuju ozbiljniji napad, dok je protivnik nastavio u već prepoznatljivom ritmu. Prijem Građevinskog nije imao odgovor na servise Jovane Toroman, ona je upisala tri asa, Sretkovićeva je bila precizna pri napadu, a blok ETF-a je bio na visini zadatka (21:3). Kapiten Kristina Popović je as servisom donela poen svojoj ekipi, ali pomoć saigračica je izostala i ovaj set je brzo priveden kraju. Nakon duge razmene, Jovana Toroman je kuvanom loptom donela ekipi ETF-a prednost u setovima (25:11).

Sastavi timova
ETF Građevinski fakultet
Toroman J. 15 Popović K.
4 Garić K. 5 Simović N.
2 Milenković A. 6 Katić M.
6 Ljujić J. (L) 10 Marković N.
16 Sretković T. 12 Ćeranić M.
5 Veselinović B. 1 Džopalić I. (L)
10 Vučković M. 16 Timotijević K.
17 Dodig A.
12 Milekić M.
8 Vuković L.
Na početku drugog perioda igre igralo se poen za poen – kad god je Građevinski bolje odservirao i prikazao malo bolju organizaciju u napadu, ETF je imao problema da osvoji poen. Međutim, pri rezultatu 5:5, greška iz igre odbojkašica Građevinskog fakulteta donela je protivnicama minimalnu prednost koju su one samo uvećavale do kraja seta. Završnica drugog seta protekla je u znaku Lare Vuković. Vladala je u potpunosti servisom –upisala je 6 as servisa, ačetiri putaje poremetila prijem protivnica i omogućila svojoj ekipi da lako dođe do poena. Milenkovićeva joj se pridružila sa uspešnim napadima, a rezultat na kraju ove deonice bio je 25:7.
Statistika
Elektrotehnički fakultet Građevinski fakultet
Poeni iz igre 23 4
Poeni iz bloka 2 2
As servis 11 3
Greške iz igre 4 12
Greške iz bloka / /
Servis greške 5 2
Lara Vuković je istakla da je bila veoma srećna što je dobila priliku da zaigra za ekipu ETF-a. Prva sam godina fakulteta, ovo je moja tek druga utakmica za ETF.Retko je da se mlađi uključuju u ovakve aktivnosti, zato sam veoma sam srećna što sam dobila priliku da zaigram za ovaj tim. Ozbiljne treninge u OK „Radnički” želim da iskoristim i ovde da bih što više pomogla svojoj ekipi i nadam se finom rezultatu”, rekla je Vukovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBezbednost bolja od TMF-a
Naredni tekstMala škola futsala Pravnog fakulteta
Student sam druge godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Sport je oduvek bio bitan segmet svakog mog dana, a bavljenje sportskim novinarstvom velika želja.