ETF savladao PBF

598

Košarkaši Elektrotehničkog fakulteta naneli su poraz ekipi Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta rezultatom 56:40 (14:11, 15:10, 16:11, 11:8), u okviru devetog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasniji igrači u pobedničkoj ekipi su Jovanović koji je postigao 21 poen i Marinković sa 13, dok su se u poraženoj ekipi istakli Denda i Stakić sa po 16 poena.

Finalni dan USSB

Prvi su se na semafor upisali studenti ETF-a, pogotkom Marinkovića za dva. Nakon izgubljene lopte PBFa, elektrotehničar Jovanović upisao je svoje prve poene (4:0). Sa linije slobodnog bacanja dva puta je bio precizan Stakić student bogoslovije (4:2). Potom je dva poena upisao i Denda. Prvu trojku zabeležio je student elektrotehnike Marinković, a precizan za tri bio je i kolega Perković (10:6). ETF-ovac Marinković ukrao je loptu protivnicima i u kontranapadu upisao dva poena. Prvu deonicu zatvorio je Denda pogotkom za tri (14:11). Naredna četvrtina otpočela je košem elektrotehničara Jovanovića (16:11). Nakon tajm-auta, Jovanović je ponovo bio precizan za dva, dok je njegov kolega Marinković pogodio trojku. Student bogoslovije Jeftemić upisao je dva poena uz asistenciju Stakića (22:15). Perković je postigao dva poena, dok je sa druge strane parketa Stakić bio precizan za tri (24:20). Poslednji koš u ovoj četvrtini zabeležio je student elektrotehnike Čutura (29:21).

Spisak igrača
Elektrotehnički fakultet Pravoslavno-bogoslovski fakultet
Čutura G. Vlajković M.
Perković M. Jeftemić A.
Marinković M. Denda I.
Milić A. Pavlović P.
Stojišić A. Stakić S.
Vulić M. Mihajlović P.
Jovanović B. Kremenović N.

Treći period igre obeležio je odličan napad obe ekipe. Student ETF-a Marinković na samom početku postigao je tri poena, dok je student bogoslovije Denda sa linije slobodnog bacanja upisao dva poena (34:23). Košarkaš PBF-a Stakić dopisao je pet poena, dok je sa druge strane Stojišić postigao četiri poena (41:30). Poslednji koš u ovoj deonici postigao je Jovanović (45:32). U poslednjih osam minuta obe ekipe su izgubile snagu, te je ovo bila četvrtina sa najmanje zabeleženih koševa. Najviše se istakao elektrotehničar Jovanović sa osam poena, dok su kolege Vulić i Stojišić zabeležili po jedan koš. U ekipi PBF-a Stakić je postigao šest poena, a Denda dodao dva. Meč je završen pobedom Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 50:46.

Statistika
ETF PBF
Poeni 56 40
Šut za 1p 10/12 10/12
Šut za 2p 14/29 9/26
Šut za 3p 6/20 3/18
Defanzivni skokovi 21 16
Ofanzivni skokovi 9 7
Asistencije 10 7
Blokade 4 2
Izgubljene lopte 8 10
Ukradene lopte 7 5

Miloš Marinković, košarkaš ETF-a, izneo je svoje utiske nakon utakmice: ,,Meč je bio veoma neizvestan. Protivnička ekipa se odlično pokazala, prava fer-plej borba. Drago mi je što smo uspeli pobedom da završimo prvu fazu, nastavićemo da se borimo u daljem takmičenju’’, rekao je Marinković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUčitelji ubedljivo protiv oslabljenih veterinara
Naredni tekstKošarka: Rezultati devetog vikenda SUUB lige
Student sam druge godine novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka. Zanima me sportsko novinarstvo, jer sam se i sama bavila sinhronim plivanjem 11 godina. Volela bih da jednog dana izveštavam sa velikih sportskih događaja.