ETF preokretom do novih bodova

102

U utakmici drugog kola Druge univerzitetske lige za odbojkaše ekipa Elektrotehničkog fakulteta savladala je posle tri seta Građevinski fakulet sa 2:1 (25:27, 25:15 i 15:6).

Igrači
Na samom početku utakmice ETF je bio u blagoj prednosti. Oni su krenuli snažno u napad, a rezultat je bio 6:4. Građevinci su brzo uspeli da uspostave tempo i odličnim Ćosićem I Begovićem uspeli da izjednače pri rezultatu 8:8. Od tog trenutka Građevina uspeva da igru stavi u svoje ruke ostvari prednost. Najveću prednost imali su pri rezultatu 19:13, ali ETF je uspeo da se potpuno vrati u igru i zapreti protivniku.  Ekipe su bile izjednačene, što je I rezultat pokazivao, 25:25. Igrao se poen za poen, a krajnji rezultat išao je u korist Građevinaca 27:25.

Iako se činilo da bi Građevina u nastavak meča mogla da bude mnogo sigurnija, njihovi protivnicu su odmah krenuli sa jakom odbranom u čemu je prednjačio Pajević Đorđe, koji je ostvario niz poena iz bloka i u potpunosti poremetio igrače sa druge strane mreže. Već na sredini drugog seta se videlo na Građevna neće imati mnogo šanse u ovom delu utakmice. Na kraju je bilo čak deset poena razlike u koriste ETF-a, 25:15.

U odlučujućem delu utakmice Građevina praktično nije imala nikakvu šansu, na početku je bilo 3:0, a do kraja su osvojili samo šest poena. ETF je ponovo pokazao dobro organizobane napade, a Građevina je na drugoj strani napravila niz grešaka. Krajnji rezultat na kraju trećeg seta bio je 15:6, a ETF stiže do novih bodova na tabeli u grupi B, Druge lige.

Najbolji u ekipi Građevine bio je Milorad Ćosić sa devet poena. Sa druge strane mreže najefikasniji su bili Đorđe Pajević koji je zabeležio 13 poena i Uroš Gajić sa 9 poena.

Statistika

Fejsbuk komentari