ETF preokretom do tri boda

415

Studenti Elektrotehničkog fakulteta slavili su protiv kolega sa Saobraćajnog fakulteta rezultatom 2:1 (0:1) u okvriu SUUB lige u futsalu. Saobraćajni fakultet je veći period utakmice imao prednost, ali su elektrotehničari u poslednjim minutama stigli do pobede.

 

Prvi šut na meču uputio je saobraćajac Bakajac. On je na asistenciju Glavičića šutirao preko gola. Nedugo posle, pripretili su i ETF-ovci, Vasiljević je šutirao, ali je golman odbranio. Zatim je Lazić bio u prilici da elektortehničare dovede u prednost. Nakon dobrog dodavanja bio je zamalo neprecizan. Nekoliko narednih minuta nije bilo pravih šansi a onda je u dvanaestom minutu igre elektrotehničar Pantić šutirao sa skoro 10 metara. Međutim, golman Vasiljević je i ovog puta dobro intervenisao. Saobraćajac Davidović je pokušao posle solo prodora da postigne gol, ali je čuvar mreže Tešanović bio na mestu. Ipak, ono što mu prethodno nije uspelo, u delo je sproveo već za dva minuta. Nakon kontranapada, Davidović je matirao golmana za 1:0. Sam je pretrčao gotovo tri četvrtine terena i loptu plasirao u mrežu. Gol je ulio samopouzdanje igračima Saobraćajnog fakulteta, te su oni zaigrali još jače. Vrcelj je do kraja poluvremea pokušao da poveća prednost svog tima ali nije bio dovoljno precizan. Na tri minuta do pauze, elektrotehničar Milošević je pokušao da postigne gol, ali je golman i ovaj put bio na mestu. Minut pre kraja poluvremena, student ETF-a su tražili tajmaut nakon koga je njihov igrač Vasiljević šutirao, ali bez uspeha. Ovo je bila poslednja prilika u prvom delu meča.

Sastavi timova
Elektotehnički fakultet Saobraćajni fakultet
Vasiljević I. Vasiljević M.
Čobanović M. Vrcelj A.
Pantić O. Petrović Ž.
Marković S. Bakajac A.
Ivković V. Davidović V.
Vukićević S. Glavičić A.
Milošević N. Stevanović S.
Tešanović V.
Lazić N.

Drugo poluvreme elektrotehničari su krenuli agresivnije u želji da postignu brzi gol i tako se rezultatski vrate u meč. Pokušao je prvo Čobanović, a zatim Vukićević. Golman je i ovog puta bio dobro postavljen. Najbolju šansu imali su elektrotehničari posle kontre 3 na 1, ali Lazić nije odigrao najbolje. Saobraćajci su ovaj period svesno prepustili protivniku, a svoje šanse su tražili iz kontri. Dobru šansu su propustili u dvadeset devetom minutu. Nakon dore odbrane Glavičića, Davidović je šutirao u spoljni deo mreže. Tri minuta posle, ETF je stigao do izjednačenja. Sa nešto više od 10 metara, Ivković je uputio  jak šut i pogodio u donji levi ugao. Golman je bio nemoćan a na semaforu je pisalo 1:1. Nedugo posle izjedančujućeg gola, na terenu je došlo do malog konflikta. Zbog toga su saobraćajac Baklajac i elektrotehničar Pantić zaradili žute kartone. Klupa Saobraćajnog je zatražila tajmaut kako bi odmorila igrače i smirila tenziju. Poslednjih sedam minuta meča pretokelo je u svetlu studenata ETF-a. Stvarali su šanse i tražili način da postignu gol. Vukićević je najviše šutirao, u šesnestom minutu pogodio je stativu, a odmah sledeći napad saigrač Ivković je učinio isto. Ipak, na dva minuta pre kraja meča, ETF je postigao, ispostaviće se, pobedinčki pogodak. Vukićević je dodao na stranu ka Čobanoviću koji je ostao sam i bez većih problema zatresao mrežu Saobraćajnog fakulteta. Posle pogotka, asistent Vukićević je dobio žuti karton a nedugo zatim sudija je odsvirao kraj meča. Na kraju, ETF je trijumfovao nad Saobraćajnim fakultetom rezultatom 2:1.

 

Vesnik preokreta i strelac izjednačujućeg gola Ivković, rekao je da je njegov tim očekivao lakši meč. „Obe ekipe su odigrale dobar futsal. Mislili smo da smo favoriti ali je na parketu to bilo drugačije. Na kraju smo pobedili što je bitno“, izjavio je Ivković.

Fejsbuk komentari

PODELI
Prethodni tekstDifovci ubedljivi protiv Filološkog
Naredni tekstŠampion u polufinalu!
Druga sam godina Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo i komunikologija. Volim sport, trenirao sam fudbal dok sam bio mlađi. Osim toga, volim da pratim i rukomet, kao i odbojku. Sportsko novinarstvo je posao kojim bih želeo da se bavim u budućnosti.