ETF obezbedio plasman u četvrtfinale

389

Odbojkašice Elektrotehničkog fakulteta savladale su Matematički fakultet rezultatom 2:0 (25:21, 25:15) u okviru desetog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu. Ovom pobedom ETF je prošao u dalji tok takmičenja. Trio kod pobedničke ekipe Radivojević, Dodig i Vuković postigao je zajedno 20 poena i time doprineo novoj pobedi ETF-a.

Finalni dan USSB

 

Utakmicu je mini serijom otvorila ekipa ETF-a. Prvi as na meču zabeležila je Vukovićeva i uz dve greške matematičarki rezultat je bio 3:0. Ristićeva je kod Matematičarskog fakulteta bila uporište svakog napada i uz njene poene i individualne greške rezultat je glasio 7:6. Usledila je nova mini serija ETF-a i pri rezultatu 12:6 matematičarke su zatražile tajm-aut kako bi konsolidovale redove. Nakon kratke pauze Ristićeva i Dekićeva su svojim smečevima rezultatski približile svoj tim. Prvo izjednačenje nakon 0:0 usledilo je nakon promašaja Radivojevićeve (15:15). Igralo se poen za poen sve do 22:20 kada su se odbojkašice Elektro-tehničkog fakulteta odvojile na 4 poena prednosti. Dodig je smeč poslala na liniju i time je završen prvi set u korist ETF-a rezultatom 25:21. 

Sastavi timova
Elektro-tehnički fakultet Matematički fakultet
2 Marin J. 1 Marković M.
8 Dodig A. (K) 3 Vukajlović N.
10 Vuković L. 4 Drašković N.
14 Basić T. 6 Nikolić K.
15 Cerovac Z. 9 Galjak M.
19 Kaljević M. 10 Dekić K. (K)
20 Šaponjić A. 14 Zastavniković M.
25 Radivojević E. 19 Ristić N.
1 Ćirić A. (L)

Drugi set obeležile su u potpunosti odbojkašice ETF-a. Kao i u prvom setu ETF je napravio seriju poena ovog puta od 13:2. Pogađale su sa svih pozicija Dodig, Vukovićeva, Basićeva i Radivojevićeva. Dva asa zabeležila je Dodig, dok je jedan imala Vukovićeva u ovom delu meča. Ni tajm-aut pri rezultatu 6:1 nije zaustavio nalet Elektro-tehničkog fakulteta. Kod Matematičkog fakulteta Ristićeva i Markovićeva pokušavale su da se individualnim kvalitetom rezultatski vrate u ovaj meč. Nakon preciznog servisa Galjak rezultat je iznosio 17:7. Dobro je servirala Galjak i u daljem nastavku meča koja je zabeležila 4 asa u ovom duelu i rezultat je promenjen na 20:13 za ETF. Razlika je bila prevelika za preokret i drugi set, kao i meč završen je rezultatom 25:15 odnosno 2:0 u setovima nakon servis greške Ristićeve

Statistika
Elektro-tehnički fakultet Matematički fakultet
Poeni iz igre 24 13
Greške iz igre 9 16
As servisi 5 7
Servis greške 4 5
Poeni iz bloka / 3
Dizač ekipe Elektro-tehničkog fakulteta Lara Vuković izjavila je da je ekipa ušla u meč sa pritiskom, međutim taj pritisak je nestao u drugom setu i na kraju je upisana pobeda. “Volim da igram odbojku za fakultet. Teško je jer treniramo jednom nedeljno zajedno, ne možemo da se uklopimo. Svaka utakmica nam je izazov, ovo je još bila i derbi utakmica, zavisio nam je prolazak dalje. Problem je bio u prvom setu zbog tog pritiska i na kraju smo uspele da savladamo protivnika. Malo nas trenira ozbiljno, ali ambicije za osvajanje prvenstva su uvek prisutne”, izjavila je Vukovićeva. 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB