ETF na korak od odbrane titule

563

Odbojkaši Elektrotehničkog fakulteta plasirali su se u finale Kupa u odbojci pobedom nad Građevinskim fakultetom, rezultat je bio 2:0 (25:18; 25:16). U finalu će imati priliku da odbrane titulu osvojenu prošle godine, a ovoga puta će im protivnik biti Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja. Vicešampion Prve univerzitetske lige obezbedio je finale trijumfom nad Rudarsko- geološkim fakultetom.

Sastavi timova
Elektrotehnički fakultet Građevinski fakultet
 1 Milanov N.- libero  1 Đurić P.- libero
 11 Eraković M.  4 Delčev P.
 4 Gavrić L.  6 Dimitrijević M.
 6 Gajić U.- kapiten  7 Stojković N.
19 Kasavica S.  8 Miletić S.- kapiten
18 Kašić N. 9 Drobnjak M.
 14 Pajević Đ. 10 Arsić A.
 16 Pejić N.  11 Pavlović I.
 15 Veinović R.
Finalni dan USSB

Branioci titule ušli su koncentrisano u meč. Jakim servisom poremetili su protivničku odbranu pa organizacija napada nije bila na visokom nivou. Održavali su rezultatsku razliku sve do 15:10. Građevinci su napokon našli rešenje za Kašićev napad. Najpre ga je Drobnjak izblokirao, a odmah zatim i Dimitrijević. Miletić je konačno ušao u ritam te se prednost ETF-a istopila na samo poen razike (18:17). Međutim, prošlogodišnji osvajač Kupa vratio se u igru. Kasavica je otpucao nekoliko sjajnih dijagonala iz četvorke i naterao Građevinski da zatraži tajm- aut pri rezultatu 22:17. Ipak, nije došlo do značajnije promene u njihovoj igri. Elektrotehničari su nastavili u istom ritmu i set okončali rezultatom 25:18.

20160528_185117

Elektrotehničari su sjajno započeli drugi set. Tehničar je razigrao tandem srednjaka GajićPajević te su uz siguran servis vrlo brzo poveli sa 8:2 i naterali protivnike da zatraže tajm- aut. Građevina ipak nije uspela da konsoliduje svoje redove. Kontrola nad igrom bila je u potpunosti u rukama ETF-a. Odbrana je bila nepogrešiva te su svoju prednost konstantno uvećavali. Kapiten Građevine Miletić nikako nije uspevao da prođe ni iz prve ni iz druge linije. Na kratko su se probudili tek u samoj završnici. Drobnjak je poentirao iz četvoreke a potom je Dimitrijević u dva navrata izblokirao Pejića. ETF je odmah reagovao tajm- autom. Nakon predaha Pajević je zakucao sa prvog tempa i doneo svom timu prvu set loptu (24:15). Set i konačnu pobedu poklonio im je Dimitrijević servis greškom.

Statistika
Elektrotehnički fakultet Građevinski fakultet
Poeni iz napada 26 14
Poeni iz bloka 4 4
As servisi 2 4
Servis greške 10 6
Greške iz igre 4 7

U timu Elektrotehničkog fakulteta Kasavica i Pajević zabeležili su po devet poena, dok je u poraženom sastavu najefikasniji bio Marko Drobnjak sa sedam poena na svom kontu.

Kapiten ekipe ETF-a Uroš Gajić pohvalio je svoj tim za prikazanu igru i plasman u finale. U borbi za trofej očekuje kvalitetan meč i nada se da će i ove godine izaći kao pobednici.
Čestitam ekipi Građevine na prikazanoj igri i zalaganju. Pohvalio bih svoj tim zbog maksimalne požrtvovanosti i čestitam im na ponovnom plasmanu u finale. U finalu očekujem težak meč. Ekipa DIF-a je svakako favorit, ali se mi nećemo tako lako predati. Pokušaćemo da odigramo i što bolje i odbranimo trofej osvojen prošle godine”, rekao je Gajić.

20160528_193810
20160528_193815
20160528_193822

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEkonomski lako protiv Singidunuma
Naredni tekstSedma sila nejaka protiv ženske reprezentacije
Student četvrte godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Trenirala džudo osam godina, a nakon toga i odbojku šest godina. Veliki ljubitelj sporta. Sanja o tome da izveštava sa Olimpijskih igara. Kritike, sugestije i predloge pišite na dadalex134@gmail.com. Moji tekstovi