ETF lako do pobede

832

Košarkaši Elektrotehničkog fakulteta porazili su kolege sa Fakulteta za fizičku hemiju rezultatom 59:28 (12:6, 12:7, 14:7, 21:8) u okviru osmog kola Lige Univerziteta u Beogradu, u hali “KK Radivoj Korać”. Jakim napadom i dobrom odbranom, studenti ETF-a su lako savladali protivnike.

Finalni dan USSB

 

Meč je otvorio elektrotheničar Jovanović u petnaestoj sekundi pogotkom za dva (2:0). Već u startu ekipa ETF-a napravila je veću razliku u poenima. Čubrilo i Perković zabeležili su osam poena, dok je Šekularac za tim FFH-a ostvario prve poene u kontranapadu (10:2). Student fizičke hemije Jovanović, bio je precizan za tri. Poslednji pogodak zabeležio je elktrotehničar Čutura 20 sekundi pred kraj prve četvrtine. Rezultat na kraju ove deonice bio je 12:6 u korist ekipe ETF-a.

Sastavi timova
Elektrotehnički fakultet Fakultet za fizičku hemiju
Perković N. Gambiroža S.
  Zdravković L. Jovanović A.
Čutura G. Šekularac A.
Mićović N.   Bukara M.
  Stevanović I. Slepčević A.
Vulić M. Karać S.
Jovanović B. Perić J.
Antušević V.
Čubrilo J.

Drugih osam minuta počeli su napadom studenata iz Bulevara kralja Aleksandra, ali im je Gambiroža ukrao loptu i u kontranapadu upisao dva poena (12:8). Elektrotehničar Jovanović postigao je koš, a onda je skokom u napadu postigao još dva poena (16:8). Sportisti FFH-a upali su u seriju promašaja, dok su igrači ETF-a postigli osam poena, od kojih je četiri zabeležio Perković (24:10). Poslednje poene zabeležio je student fizičke hemije Bukara, pogotkom za dva (24:13).

Nije bilo pogodaka u prvom minutu treće deonice, ali je već u drugom košarkaš elektrotehnike Vulić ostvario poene. Perić je bio precizan za tri u narednom napadu FFH-a (26:16). U trećem minutu, trojku za ekipu Elektrotehničkog fakulteta je zabeležio Perković (29:16). Perić je postigao četiri poena do kraja četvrtine, a u suparničkom timu Antušević i Čubrilo upisali su šest poena (38:20).

 

Ekipa ETF-a je u poslednjoj četvrtini osigurala pobedu ostvarivši 20 poena. Elektrotehničari Jovanović, Antušević i Preković upisali su po četiri poena. Suparnički tim zabeležio je osam poena, od kojih je šest postigao Perić. Meč je završen pogotkom Perića, studenta fizičke hemije, pet sekundi pred kraj. Pobedu su odneli elektrotehničari, rezultatom 59:28.

Statistika
ETF FFH
Poeni 59 28
Šut za 1p 8/13 8/15
Šut za 2p 24/37 7/18
Šut za 3p 1/10 2/15
Defanzivni skokovi 13 8
Ofanzivni skokovi 8 5
Asistencije 10 6
Blokade 4 2
Izgubljene lopte 10 11
Ukradene lopte 6 8

Najefikasniji igrač Elektrotehničkog fakulteta Perković (15), izjavio je da je zadovoljan utakmicom i dodao: “Ideja je bila da razigramo igrače koji su do sada igrali manje. Uspeli smo u tome i zabeležili smo još jednu pobedu, što nam je bio glavni cilj. Nadam se da ćemo ove godine uspeti da osvojimo jednu od medalja”, rekao je Perković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUŽIVO: Finale futsala u muškoj konkurenciji
Naredni tekstRaspoložene rukometašice FON-a savladale ETF
Student sam druge godine novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka. Zanima me sportsko novinarstvo, jer sam se i sama bavila sinhronim plivanjem 11 godina. Volela bih da jednog dana izveštavam sa velikih sportskih događaja.