ETF lako do pobede

647

Rukometaši Elektrotehničkog fakulteta naneli su poraz ekipi Biološkog fakulteta rezultatom 28:19 (15:10), u okviru sedmog kola Lige Univerziteta u Beogradu. ETF je u startu napravio veću razliku u golovima, tako da biolozi nisu uspeli da im se približe.

Finalni dan USSB

 

Nakon tri neuspešna napada, prvi gol je postigao student elektrotehnike Đokić (1:0). Jandrić je bio precizan za 2:0, potom je sa linije sedam metara gol postigao Knežević (3:0). ETF je dopisao još dva gola, a onda je student biologije Kalinić postigao prvi gol za svoj tim (5:1). Naredni napad elektrotehničara obeležio je gol Stojkovića (6:2). Radović je povećao rezultat svoje ekipe za tri gola, u naredna tri minuta (9:3). Student biologije Mitrović, uzvratio je udarac (9:4). Uz pomoć Kalinića, ekipa Biološkog uspela je da smanji rezultatski zaostatak (10:6). Nakon tajm-auta, timovi su razmenili po dva gola (12:8), a onda je biolog Kalinić bio precizan za 12:10. Jandrić je u kontranapadu postigao gol (13:10). Minut pred kraj, ETF je upisao još dva gola, pa je rezultat na poluvremenu bio 15:10 u korist Elektrotehničkog fakulteta.

Sastavi timova
Biološki fakultet Elektrotehnički fakultet
Milić (1) Knežević (4)
Mitrović (4) Stojković (1)
Dužanić (4) Lazarević (6)
Kalinić (10) Jandrić (5)
Toplica Radović (5)
Nikolić Jelenić
Lakušić Đokić (4)
Polomi
Zečević (3)

Tokom drugog poluvremena, ETF je nastavio sa odličnom igrom i povećao prednost na 17:10. Kalinić je bio precizan za 17:12 sa linije sedam metara. Gol za golom, rezultat je bio 19:14, a onda je Jandrić realizovao sedmerac (20:14). Biolog Dužanić bio je precizan, pa se elektrotehničar Lazarević istakao sa dva postignuta gola (22:15). Pošto ekipa Biološkog nije iskoristila napad, ETF-ovac Knežević povećao je rezultat svog tima (24:15). Nakon kratke pauze, a tri minuta pred kraj meča, biolozi su postigli tri gola, dok je 10 sekundi pred kraj Lazarević upisao poslednji gol. Meč je završen pobedom ETF-a 28:19.

 

U pobedničkom timu istakli su se Lazarević sa šest golova i Jandrić i Radović sa po pet, dok je rukometaš Biološkog fakulteta, Kalinić, postigao 10 golova.

Statistika
Statistika: Biološki ETF
 Golovi 19 28
Promašaji 12 7
Odbrane 7 10
Izgubljene lopte 7 5
Sedmerci 1/1 2/2
Isključenja / 2
Žuti kartoni 1 /
Crveni kartoni / /

Kapiten Elektrotehničkog fakulteta, Filip Batić, izjavio je da je zadovoljan igrom svog tima i dodao: ,,Odlično smo igrali, pre svega u odbrani. Protivnik je bio dobar, ali smo iskoristili njihove greške. Ponosan sam na svoje momke”, rekao je Batić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEKOF uhvatio poslednji voz za treće mesto
Naredni tekstBezbednost sigurna
Student sam druge godine novinarstva i komunikologije na Fakultetu političkih nauka. Zanima me sportsko novinarstvo, jer sam se i sama bavila sinhronim plivanjem 11 godina. Volela bih da jednog dana izveštavam sa velikih sportskih događaja.