ETF jedva izborio pobedu protiv Građevinskog fakulteta

984

Odbojkaši Elektrotehničkog fakulteta porazili  su ekipu Građevinskog fakulteta rezultatom 2:0 (25:22, 25:20), u okviru četvrtfinala Lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasniji iz redova Elektrotehničkog fakulteta bio je Šiljegović sa osvojenih 9 poena, a pratio ga je  Tanasković sa poenom manje, kao i Stojiljković koji je dao 7 poena. Na suprotnoj strani najistaknutiji bio je Šoškić sa 8 poena.

Finalni dan USSB

 

Odmah pri prvom poenu Građevinski je napravio servis grešku i ­”predao” loptu ETF-u. Čvrsta igra vodila se od starta, činilo se da su obe ekipe ušle spremno u meč. Prvi set obeležila je čista igra bez grešaka fakulteta, koji su  jedni druge pratili poen za poenom bez velikih razlika u rezultatu. Dvojac Tanasković-Spasojević besprekorno u bloku čuvao je mrežu ETF-a i stvorio  je prvu veću razliku (19:14). Građevinari tajm-autom uspeli su da prekinu seriju ETF-a i stignu na korak do  izjednačenja (19:18). Na isti način regaovao je i ETF i pozvao tajm-aut. Nastavljena je igra u pređašnjem ritmu, a tačku na prvi set stavio je Spasojević paralelom neuhvatljivom za Građevinu.

Građevinski fakultet Elektrotehnički fakultet
4 Delčev P. 18 Dinić S.
11 Milovanović N. 1 Mihailović L.
10 Dragović F. 17 Stojiljković N.
69 Angelov L. 20 Biorac J.
6 Dimitrijević M. 3 Miljević B.
14 Pančić M. 5 Spasojević B.
3 Petkovič R. 16 Pejić N.
12 Šoškić S. 13 Tanasković A.
20 Arizanov D. 12 Vinčić U.
1 Pavlović I. 11 Šiljegović T.
19 Ratković A.
2 Popović Đ.
8  Raković S.
10 Madić U.

Drugi set besprekorno na mreži započeo je Tanasković koji je svom fakultetu doneo prednost 4:0. Blok-autom Stojiljkovića, Građevinari osvajaju prvi poen. Pad koncentraciije i nesporazume u igri Građevinskog fakulteta, ETF uspeo je da iskoristi na najbolji način i stekne prednost od  8 poena (9:1). Građevinari uspevaju na kratko da se vrate u igru i smanje razliku na 4 poena. Oba fakulteta uspevala su da dobrim smečom, kako po paraleli tako i po dijagonali, osvoje lake poene sve do rezultata 16:10, kada kreće posebno hrabra igra oba fakulteta. Neizmenično se nizao poen za poenom koji su Građevinski fakultet doveli do rezultata 23:19. Međutim ETF uspeva da iskoristi svoju prednost i dugom dijagonalom Stojiljkovića trijumfuje nad Građevinskim fakultetom rezultatom 25:20.

Najbolji na mreži u ovom meču Todor Šiljegović istakao je da je zadovoljan igrom svojih saigrača. „ Došli smo da se borimo i pokušamo da pobedimo, naša želja bila je baš jaka. Nismo uopšte u treningu, ipak smo studentska ekipa, ali ipak želja je jača od treninga. Zadovoljan sam i ponosan na svoju ekipu, trudimo se i nadamo finalu “, izjavio je Šiljegović.

Statistika
Građevinski fakultet Elektrotehnički fakultet
Poeni iz igre 27 23
Poeni iz bloka 4 8
As servis 1 3
Servis greške 6 3
Greške iz igre 5 11

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB