ETF do nove pobede preko FPN-a

816

Košarkaši Elektrotehničkog fakulteta su savladali Fakultet političkih nauka sa 57:54 (7:11, 11:9, 11:19, 25:18) u okviru meča sedmog kola košarkaške Univerzitetske Lige u Beogradu  koji je odigran u hali Radivoj Korać. Predstavnici ETF-a su meč prelomili u trećoj čevrtini kada su stekli dvocifrenu prednost (39:29). Najefikasniji igrač utakmice bio je FPN-ov Momčilo Marčeta sa 20 poena, kojima je pridodao i tri asistencije. U redovima pobednika najistaknutiji su bili Kesić i Radosavljević koji su zabeležili po 14 poena.

Finalni dan USSB

 

U prvom delu utakmice čvrstinom odbrane istakli su se igrači ETF-a, osim u prvim minutima kada su protivnici supeli da im daju tri koša, odnosno pet poena. Nakon toga do samog kraja četvrtine FPN-ovci  nisu dobili priliku za nove poene, a kada bi im se ukazala prilika nisu imali sreće sa šutom. Razigrani Kesić je elektrotehničarima, za manje od pet minuta igre doneo šest poena, a povećanju prethodno stečene prednosti doprineo je Radosavljević svojom trojkom. U poslednjoj sekundi deonice Marčeta je iz uspešnog kontranapada zabeležio dva poena za svoj tim i time završio četvrtinu rezultatom 11:7 u korist ETF-a.

Sastavi timova
FPN ETF
Pijović .  Milić A.
Kneselac D.  Ristić P.
 Simić J.  Perković N.
 Bolta V.  Kesić N.
 Marčeta M.  Čutura G.
 Deli L.  Jablan N.
 Milosavljević M.  Radosavljević V.
 Markić A.  Vulić M.
 Stanković R.  Jovanović B.
 Antušević V.
 Đekanović A.
 Mićović N.
Tokom druge četvrtine nijedna ekipa nije uspela da stvori značajniju prednost. Na startu politikolozi su bolje organizovali svoje napade, odlučnije su išli u kontranapade i učvrstili su odbranu. Za njihovu igru presudno je bilo to što se Marčeta aktivirao i zabeležio sedam poena uz pomoć kojih je FPN uspeo da smanji prednost, zatim i izjednači rezultat sa protivnicima. U poslednjih 20 sekundi timovi su ušli sa izjednačenim rezultatom(18-18), ali Kesić je u poslednjoj sekundi postigao koš, usled čega ETF-ovci završavaju prvo poluvreme sa plus dva poena u odnosu na suparnike (20-18).

U trećem delu ETF je nametnuo ritam igre kao u prvoj četvrtini. Osim što su brzim napadima i dobrim rasporedom igrača u odbrani  lako uspeli da povećaju prednost, dosta su se oslanjali na trojke koje su im išle od ruke,  pogotovo u ovom delu meča, pa su uspeli da pogode četiri od šest (Radosavljević 2, Kesić i Jovanović). Na momente politikolozi su uspevali da u nekoj meri pruže otpor, uzvrate kontranapadima i da prednost koja je dva minuta pred kraj četvrtine bila 11 poena (22:33) smanje na četiri poena(29:33). Međutim u poeslednjem minutu Ristić je pogodio za dva poena, odmah za njim Jovanović za tri, koji je uz faul Marčete dobio priliku i pogodio slobodno bacanje, pa se razlika na kraju čevrtine povećala na deset poena u korist elektrotehničara (39:29).

Za razliku od prethodnog, u završnom delu su dominirali igrači iz Jove Ilića koji su u toku deonice zabeležili najviše poena na utakmici (25). Iako su ETF-ovci ušli u završnicu sa deset poena prednosti, protivnici su radili na tome da se ona smanji. U nedostatku vremena više su se oslanjali na šuteve  za tri poena (3/7), no što su zalazili u dublje napade i duele. U poslednjem minutu rezultat je bio 55:51 za ETF. Marčeta je pogodio za tri poena i smanjio razliku, ali nakon toga su usledili faulovi FPN-a i slobodna bacanja koja su elektrotehničari dodatno iskoristili i odneli pobedu rezultatom 57:54.

Statistika
FPN ETF
Poeni 54 57
Šutza 1p 4/9 11/21
Šutza 2p 16/25 14/23
Šutza 3p 6/21 6/24
Defanzivni skokovi 11 10
Ofanzivni skokovi 13 9
Asistencije 5 7
Blokade 4 7
Izgubljene lopte 25 21
Ukradene lopte 12 8

Po završetku meča centar ETF-a Milorad Vulić je izjavio da pobede očekuju do kraja takmičenja. „Možda smo mogli da privedemo lakše utakmicu kraju, imali smo ih deset razlike, ali smo ipak dobro priveli kraju i sve se dobro završilo“, rekao je Vulić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB