ETF bolji od TMF-a posle neizvesnog meča

840

Futsalerke Elektrotehničkog fakulteta su savladale tim Tehnološko-metalurškog fakulteta rezultatom 1:0 (0:0), u okviru Lige Univerziteta u Beogradu. Na meču odigranom prethodnog vikenda u sportskom balonu “Sinđelić” presudnu ulogu imala je futsalerka ETF-a Maja Miodragović, koja je pred kraj drugog poluvremena postila gol i time obezbedila novu pobedu svojoj ekipi.

Finalni dan USSB

 

Na početku utakmice futsalerke TMF-a su preuzele loptu i krenule u akciju koju je uspešno prekinula Ratkovićeva i ubrzo krenula u kontranapad. Uz pomoć Miodragovićeve koja je asistirala Sretenovićevoj ETF je imao prvu priliku za gol. Nakon te propuštene prilike TMF je bezuspešno pokušavao da prodre do protivničkog gola, svaki njihov napad ETF-ovke bi prekinule ili okrenule u svoju korist. Iako su futsalerke elektrotehnike imale veći posed lopte, nisu uspevale da budu precizne, a u trenutku nepažnje TMF je došao u posed lopte i uz dobro organizovan kontranapad Gudurićeva prvo, a odmah za njom i Đurićeva loptu su poslale tik pored gola i time propustile neke od retkih šansi da dođu do golova. Na druoj strani njihove protivnice su organizovale dobre akcije i imale mnogo više prilka za gol, ali nijednu nisu iskoristile do kraja prvg poluvremena, te je rezultat glasio 0:0.

U drugom delu meča ETF-ovke su nastavile istim ritmnom kao i u prethodnom. Iako su sada futalerke TMF-a imale nešto više šuteva na gol u odnosu na prvo poluvreme, Vučićeva na golu ETF-a uspevala je sve vreme da uspešno brani svoju mrežu. Ona je umnogome doprinela čvrstoj igri svoje ekipe. Nakon tajm-auta Milosavljevića je imala priliku za gol, jer je prostor ispred gola TMF-a bio gotovo prazan, ali ni to nije bilo dovoljno za pogodak i prelazak u vođstvo ETF-a. Inicijative i napadi su se naizmenično smenjivali između ekipa do samog kraja drugog dela meča. Jedan od šuteva u nizu Miodragićeve, golman TMF-a nije uspela da odbrani. Time je ETF stekao prednost, koju do kraja meča TMF nije ispeo da izjednači. Na kraju meča futsalerke Elektrotehničkog fakulteta su odnele pobedu rezultatom 1:0.

Sastavi timova
ETF TMF
Maja Miodragović Sofija Gudurić
Ana Milosavljević Kristina Đurić
Ivana Cojović Sanja Ribac
Milica Vučić Anđela Raković
Milica Tanasković Jelena Milenković
Tamara Sretnović Milica Krunić
Katarina Ratković Marina Vasiljević
Aleksandra Makulović
Tijana Stanišić
Svoje zadovoljstvo krajnjim rezultatom iznela je kapiten tima ETF-a Maja Miodragović koja je izjavila da je ovo prva godina kada ETF ima žensku futsal ekipu i da im je svaka nova pobeda posebno važna. „Bio je ovo neizvestan meč, protivnice su bile iznenađujuće dobre. Bilo je jako dinamično i mi i one smo imale dosta šansi, ali eto na kraju smo ipak izvukle pobedu“, rekla je Miodragovićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB