ETF bolji od medicine

896

U okviru devetog kola Lige Univerziteta u Beogradu,  odbojkašice Elektrotehničkog fakulteta ubedljivim rezultatom 2:0 (25:22, 25:19) trijumfovale su nad Medicinskim fakultetom. Najistaknutija na strani pobedničke ekipe bila je Krsteski sa upisanih 10 poena.

Finalni dan USSB

 

Od samog početka ekipa Elektrotehničkog fakulteta igrala je ofanzivno i odlučno i upisala pet uzastopnih poena iz igre, ne dozvolivši protivničkoj ekipi da uzme više od jednog poena (5:1). Odbojkašice Medicinskog fakulteta taktički su zatražile tajm aut, kako bi zaustavile seriju poena protivničke ekipe. Ta taktika je urodila plodom, pošto su sledeća dva poena za 5:3 odnele doktorke na čelu sa Cergovac i Krsteski. Zatim je usledila serija grešaka sa obe strane do ključnog trenutka, kada su odbojkašice iz Doktora Subotića  8 izjednačile rezultat (10:10) i prinudno odvele ETF na tajm aut. Obe ekipe su se u igru vratile koncentrisanije, pa se u nastavku igralo poen za poen (15:15). Rezultatsku razliku i seriju poena za ETF otvorila je Dodig as servisom, a pratile su je poenima iz igre Barjaktarović i Kojunović (18:16). Međutim odbojkašice Medicinskog fakulteta borile su se do samog kraja i opet došle do izjednačenja. Ekipu je povela Josipovićeva smečevima iz zone 2, a Cvetkovićeva je bila sigurna na servisu i na mreži (20:20). Sama završnica prvog seta bila je neizvesna. Posle dugog prebacivanja lopta je završila u polju Medicinskog fakulteta i na taj način donela prednost od dva poena ETF-u. Kojunovićeva je završila set uspešnim probijanjem bloka suparnika i jakim smečom  (25:22).


Sastavi timova
Elektrotehnički fakultet Medicinski fakultet
Dodig Kovačević
Barjaktarović Vitas
Kojčinović Josipović
Kaljević Kecman
Timović Salović
Ikodinović Gašić
Krsteski Mrdaković
Ašćević Stojiljković
Cerovac  Obradović
Manojlović
Cvetković
Krstić
Drugi period igre otvorile su odbojkašice Medicinskog fakulteta serijom od četiri vezana poena i odvele na kraću pauzu svoje suparnice pri rezultatu 4:2. Pri povratku sa odmora, povratile su se i rezultatski odbojkašice iz Bulevara kralja Aleksandra i tempom Krsteski došle do izjednačenja (7:7). Igralo se poen za poen u nastavku, a u napadu su oba tima brilijirala. Za nijansu bolje u odbrani bile su odbojkašice ETF-a što je i odlučilo pobednika u ovom meču. Na mreži je glavna bila Ikodinovićeva, koja je donela ekipi Elektrotehničkog fakulteta nove poene iz bloka (12:11). Uz pomoć servis greške protivnika, ETF je došao do ključne prednosti (21:17). Dva nova poena iz igre jakim smečom preko bloka donele su Krsteski i Ikodinovićeva, a meč je rešila greška iz igre doktorki (25:19).
Statistika
Elektrotehnički fakultet Medicinski fakultet
Poeni iz igre 25 20
Greške iz igre 8 12
As servis 2 3
Servis greške 6 7
Poeni iz bloka 4 4
Kapiten ekipe Elektrotehničkog fakulteta Ana Dodig iznela je svoje utiske sa utakmice. Mnogo mi je drago što smo pobedile medicinu, pošto smo prvu utakmicu od njih izgubile. Ni sada nismo imale prvu postavu, ali željom i slogom smo uspele da pobedimo u ovoj utakmici “, istakla je Dodig.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstETF do trofeja u basketu 3×3
Naredni tekstJoš jedan pehar za FON-osvojen je Kup!
Student sam Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu.Trenirala sam karate i bila višegodišnja reprezentativka Srbije. Po završetku takmičarske karijere odlučila sam da ostanem u sportu i postanem PR menadžer velikog sportskog društva.